www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Aandrijfoplossingen van NORD DRIVESYSTEMS voor de agrarische industrie

De Grain Tech Expo wordt gehouden in Kiev van 19 tot 21 februari 2019. In de Oekraïne is de agrarische industrie een belangrijke tak van de economie met een navenante behoefte aan transportsystemen voor graan, peulvruchten, oliehoudende zaden en meststoffen. NORD DRIVESYSTEMS’ energiezuinige aandrijfconcepten voor bulkmaterialen leveren een belangrijke bijdrage aan de efficiënte werking van transportbanden, schroeftransporteurs, trogtransporteurs en elevatoren in de agrarische sector.

Aandrijfoplossingen van NORD DRIVESYSTEMS voor de agrarische industrie

NORD_industrial_gear.jpg: Industriële reductoren van NORD DRIVESYSTEMS vormen de basis voor betrouwbare, veilige en op maat gemaakte aandrijfsystemen voor het transport van stortgoed.

 

NORD DRIVESYSTEMS levert betrouwbare, veilige en op maat gemaakte aandrijfsystemen voor het transport van stortgoed in de agrarische sector. Voor grote transportbanden, kettingtransporteurs en emmerelevatoren met grote capaciteit adviseren de aandrijfspecialisten hun duurzame en onderhoudsarme MAXXDRIVE™ industriële reductoren. Alle lagerpunten en afdichtingsvlakken van de MAXXDRIVE Unicase behuizing zijn in één keer bewerkt. Beschikbaar in twee versies, kunnen de rechte of kegelwielreductoren in flens- of opsteekuitvoering in transportsystemen parallel of haaks op de as worden geplaatst. De reductoren zijn leverbaar in elf maten met vermogens van 2,2 tot 4.000 kW en zijn ontworpen voor koppels van 15 tot 250 kNm. Snelheidsverhoudingen van 5,54:1 tot 30.000:1 kunnen met het modulaire systeem worden gerealiseerd. De reductoren kunnen worden gecombineerd met een IE3 hoogrendementmotor op een motorfundatie of -frame en kunnen via een hydraulische koppeling op de motor worden aangesloten. Het praktische onderhoudspakket van NORD garandeert dat de industriële reductoren ook onder ongunstige omstandigheden, zoals continue werking, weersinvloeden en abrasief stof, langdurig betrouwbaar functioneren. Terugloopblokkeringen om de terugloop van materiaal bij stilstand te voorkomen, hulpaandrijvingen voor onderhoudswerkzaamheden en ATEX aandrijvingen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen zijn slechts een paar voorbeelden van het uitgebreide pakket aan opties.

 

NORDAC LINK: Flexibel en intelligent

 

Voor kleinere transportsystemen beschikt NORD DRIVESYSTEMS tevens over een groot assortiment onderhoudsarme kegelwiel-, parallelle as en wormwielreductoren in Unicase behuizingen, die zich al in vele agrarische toepassingen hebben bewezen door hun robuustheid, duurzaamheid en efficiëntie. Alle NORD motorreductoren kunnen worden bestuurd met frequentieregelaars, zoals de NORDAC LINK veldverdeler. Dit levert aanzienlijke voordelen op, zoals een snelle inbedrijfstelling en een eenvoudige parametrering volgens de procesvereisten, naast variabele snelheid en een last onafhankelijke toerenregeling. Deze voordelen gaan samen met instelbare acceleratiecurven voor een slijtvaste werking, een optimaal motorrendement en geïntegreerde veiligheidsfuncties, waarmee de extra kosten voor een frequentieregelaar snel terugverdiend worden.

 

Standaard zijn de NORD frequentieregelaars uitgerust met een krachtige PLC, die zorgt voor lagere belasting van de overkoepelende besturing en autonome besturingstaken uitvoert. De vrij programmeerbare PLC verwerkt data van sensoren en actuatoren, initieert indien nodig een sequentiële besturing en communiceert aandrijf- en applicatiedata naar het besturingscentrum en de netwerkcomponenten.

 

NORD DRIVESYSTEMS biedt 24/7 snelle en praktische ondersteuning bij de dagelijkse activiteiten, zoals productkeuze, bestelling en onderhoud via het myNORD klantenportaal. Dit biedt online tools die zijn ontwikkeld om het werk van klanten zo makkelijk mogelijk te maken - van planning en ontwerp tot en met order tracking.

 

U vindt NORD DRIVESYSTEMS op de Grain Tech Expo 2019 op stand 2C234.

 

Meta titel:

NORD op de Grain Tech Expo: Aandrijfoplossingen voor de agrarische industrie

 

Meta beschrijving: 

Op de Grain Tech Expo in Kiev presenteert NORD DRIVESYSTEMS efficiënte aandrijfsystemen voor het transport van stortgoed in de agrarische industrie. Lees meer. 

Trefwoorden: NORD DRIVESYSTEMS, aandrijving, aandrijvingen, aandrijftechniek, aandrijfoplossing, aandrijfsysteem, stortgoed, stortgoedindustrie, reductor, motorreductor, frequentieregelaar

 

Deep links:

https:/www.nord.com/cms/media/documents/bw/AS0010_DE_0318.pdf

https:/www.nord.com/cms/en/product_catalogue/industrial_gear_unit/pgop_industrial_gear_unit_1.jsp

https:/www.nord.com/cms/en/product_catalogue/geared_motors/helical_bevel_geared_motors/pgop_helical_bevel_bevel_geared_motors.jsp

https:/www.nord.com/cms/en/product_catalogue/geared_motors/parallel_shaft_geared_motors/pgop_parallel_shaft_geared_motors.jsp 

https:/www.nord.com/cms/en/product_catalogue/geared_motors/worm_geared_motors/pgop_worm_geared_motors.jsp 

https:/www.nord.com/cms/en/product_catalogue/drive_electronics/pgop_drive_drive_electronics.jsp

https:/www.nord.com/cms/en/product_catalogue/drive_electronics/decentral_drive_solutions_1/pdp_decentral_drive_solutions_1_102465.jsp 

https:/www.nord.com/cms/en/mynord/myNORD_home-general.jsp

 

Social media 

LinkedIn profiel: https://www.linkedin.com/company/getriebebau-nord-gmbh-&-co-kg/

LinkedIn links: @Getriebebau NORD GmbH & Co. KG

Twitter: https://twitter.com/NORD_Drive

Twitter links: @NORD_Drive

YouTube: https://www.youtube.com/user/NORDDRIVESYSTEMS

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers