www.technologieenindustrie.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue 9.0 geïnstalleerd in het nieuwe datacentrum van TelecityGroup France

Systems integrator ETDE heeft PcVue 9,0 van ARC Informatique gekozen voor het monitoren van de elektriciteitsdistributie en airconditioningsystemen voor de complete range installaties van TelecityGroup’s nieuwe Data Centre in de Parijse regio. De openheid van de software en de eenvoudige hiërarchie van de communicatiearchitectuur waren bepalende factoren voor deze keus. PcVue kan, als onderdeel van haar functionaliteit, rapporten genereren over het elektriciteitsverbruik van elk van de servers van de klanten van TelecityGroup.

PcVue 9.0 geïnstalleerd in het nieuwe datacentrum van TelecityGroup France
De TelecityGroup, met het hoofdkantoor in Londen, is in Europa marktleider op het gebied van onafhankelijke datacenter operators. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en beheert high-connectivity beveiligde omgevingen waar technische, web- en IT-infrastructuren volledig veilig kunnen worden gehost. TelecityGroup beheert 23 datacentra in de belangrijkste Europese zakencentra.

Het nieuwe gebouw, Condorcet, met 3400 m² vloeroppervlak voor klanten, is de perfecte oplossing voor bedrijven die voor hun gevoelige infrastructuur zoeken naar een datacenter. Het won de prijs voor ‘Best Data Centre in Europa’ in de Data Centre Europe Awards 2010. Het nieuwe gebouw is ontworpen overeenkomstig de internationale norm ISO 27001:2005, die informatiebeveiliging regelt, en ISO 14001:2004, die zorgt voor een doeltreffend milieubeheer. Energie-efficiënte ontwerpprincipes zijn toegepast in de constructie van het gebouw, samen met het gebruik van geavanceerde intelligente airconditioning en free-cooling-technologie voor reductie van het energieverbruik. Bovendien worden de beschikbare multiple-connectivity opties verbeterd door PANAP en SFINX connectiviteit, die klanten kwalitatief hoogwaardige nationale en internationale peering- en internetopties bieden.

Het gebouw omvat een monitoring-centrum, een NOC (Network Operations Center), met een videowand die bestaat uit twaalf 52-inch schermen, elk toegesneden op een ander systeem: 6 schermen voor de beveiliging en videobewaking, 1 scherm voor branddetectie, 3 schermen voor systems operation toepassingen, en twee PcVue werkstations. Het eerste werkstation is bedoeld voor het elektriciteitsdistributiesysteem en de tweede beheert de airconditioning. Elk werkstation heeft drie schermen: een scherm dat een schematisch diagram (airconditioning en elektrische voeding) projecteert op de videowand, en twee andere schermen bij de operatorstations. Eén voor een gedetailleerd systeemoverzicht en een scherm voor het monitoren van de PC beveiliging, dat tevens bevat het algemene schema bevat.

"We hebben om twee belangrijke redenen voor PcVue gekozen. In de eerste plaats, omdat we onze klant, TelecityGroup, een open, multiprotocolsysteem konden leveren volgens de laatste standaards in de markt, compatibel met bouwmanagementsystemen en PLC's. De tweede reden was dat er met PcVue slechts twee protocolconversiepunten zijn. Direct LON of MODBUS communicatie gateways verzamelen de leesgegevens en vervolgens zijn de PLC's direct toegankelijk via het IP-netwerk. Deze eenvoudige hiërarchische architectuur is veel betrouwbaarder en biedt snellere gegevensverwerking. Met andere oplossingen op de markt, hebben we met maximaal 4 verschillende conversielagen te maken, voordat we kunnen spreken van een SQL-type database ", aldus Helène Gaury van ETDE.

Wat betreft de elektrische voeding, controleert PcVue alle systemen, van de transformatoren tot de noodstroomvoorzieningen, de verdelerkaarten en de verbruiksmeters voor elk van de servers. Wat betreft de airco, regelt PcVue de monitoring van het hele circuit van de koelunits tot de pompen, root-top installaties en de kast airco’s in de serverruimtes.

De DreamReport software - een integraal onderdeel van ARC’s Informatique’s PcVue Solutions - maakt het voor TelecityGroup mogelijk complete dynamische rapporten te genereren over de verschillende systemen, met name wat betreft de hoeveelheid elektriciteit die door elke klant wordt verbruikt.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers