www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

ProSoft Technology® verbreedt zijn 802.11n reeks oplossingen met twee nieuwe dual-radio Industrial HotspotsTM

ProSoft Technology® heeft twee nieuwe Automation-Class industrial 802.11n oplossingen ontwikkeld. Het gaat om dual-radio Industrial HotspotsTM. Eén ervan is waterdicht (IP67). Beide verbreden de mogelijkheden voor Automation Engineers voor wat betreft high-speed draadloze netwerken. Dual radio oplossingen maken grotere afstanden mogelijk, leveren betere prestaties als repeaters worden toegepast en maken het simultaan gebruik van twee kanalen mogelijk (bijvoorbeeld: één voor de automatiseringstoepassing, terwijl het andere kan worden gebruikt voor onderhoudsdoeleinden, zonder de applicatie te beïnvloeden).

ProSoft Technology® verbreedt zijn 802.11n reeks oplossingen met twee nieuwe dual-radio Industrial HotspotsTM
Deze nieuwe Automation-Class RadioLinx® industriële radio’s ondersteunen de IEEE-802.11n standaard en leveren topprestaties bij high-capacity netwerken. Ze bieden een zeer betrouwbare networking optie voor toepassingen met mobiele apparaten en/of in ruw terrein, die traditioneel moeilijk te realiseren zijn met draadloze oplossingen. De radio’s zijn uitgerust met de modernste technologie voor grotere flexibiliteit en betere prestaties in een brede range fabrieks- en productietoepassingen. Kortom, terwijl Industrial 802.11a/b/g oplossingen al geschikt zijn voor een brede variëteit van applicaties, bieden 802.11n radio’s een oplossing voor het makkelijk implementeren van een draadloos netwerk in bepaalde kritieke gevallen, en bieden ze draadloze mogelijkheden voor een bredere range toepassingen.

RadioLinx Industrial 802.11n complete range bestaat nu uit 1 single-radio Industrial Hotspot, 1 single-radio Industrial Client, 2 dual-radio Industrial Hotspot oplossingen, inclusief 1 waterdichte uitvoering. De 802.11n Dual Industrial Hotspot oplossingen omvatten twee radio’s in één en vereisen slechts een enkelvoudige Ethernet verbinding. De dual radio’s kunnen worden toegepast in plaats van een repeater teneinde het bereik van een draadloos netwerk uit te breiden zonder dat snelheid hoeft te worden ingeleverd.

De RadioLinx 802.11n familie maakt het verzenden van veeleisende industriële protocols mogelijk (geleverd met de “reliable I/O message delivery” functionaliteit). VLAN (Virtual Local-Area-Network) ondersteuning maakt segmentatie van netwerkverkeer mogelijk: terwijl één verbinding wordt gereserveerd voor de automatiseringstoepassing, zorgt een andere verbinding bijvoorbeeld voor programmering of onderhoud, hetgeen simultaan wordt gedaan zonder de applicatie te storen.

De MIMO technologie (Multiple Input, Multiple Output) wordt gebruikt met maximaal drie antennes die met elke radio zijn verbonden teneinde te kunnen profiteren van multipath als gevolg van reflecties (met name op metalen delen op de fabriekvloer). Dit maakt hoge datasnelheden mogelijk (tot 300 Mbps) en uitstekende prestaties in industriële omgevingen.

Wat betreft het configureren en monitoren van de 802.11n Industrial Hotspot radio’s, zorgt het licentievrije softwaretool RadioLinx WirelessN Discovery voor het visualiseren van de netwerktopologie, waarbij IP adressen worden toegekend aan radio’s voor configuratie, het monitoren van netwerkdiagnostiek, het updaten van de radiofirmware en het detecteren van de aanwezigheid van 802.11 radio’s op het netwerk. Automatische of handmatige netwerkconfiguratie is naar keuze van de gebruiker (kan worden geprioriteerd of gefixeerd) met zelfherstellende functionaliteit en master redundantie voor betrouwbare grote netwerken.

Al deze radio’s werken binnen een breed temperatuursbereik (-40 tot 75 C) en zijn gecertificeerd voor gevaarlijke omgevingen (inclusief ATEX Zone 2 Categorie 3). Overige industriële specificaties omvatten: hoge trilling-/schokbestendigheid, DIN-rail montage, Power over Ethernet en simultaan bridge/repeater/Industrial Hotspot mode.

Net als andere 802.11 RadioLinx oplossingen van de fabrikant, ondersteunt de nieuwe radiofamilie 802.11i en RADIUS beveiliging voor gecentraliseerd beheer van veiligheidsstrategieën. Quality of Service (QoS) wordt voor data-prioritering ondersteund, evenals voor achtergrondapplicaties zoals VoIP (Voice over IP) en video.

Compatibel met bestaande 802.11 RadioLinx oplossingen, verbeteren de RadioLinx 802.11n Industrial radio’s de prestaties voor applicaties met hoge bandbreedte en high-packet-rate besturingstoepassingen. Ze verhogen tevens de signaalgevoeligheid en verbreden de soort omgevingen zoals mobiele fabriekinstellingen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers