www.technologieenindustrie.com
LEROY-SOMER

Gietonderdelen - aanvullende knowhow van Leroy-Somer

Al meer dan vijftig jaar ontwerpt en produceert de Leroy-Somer gietonderdelen van grijs en nodulair gietijzer in kleine, middelgrote en grote series. Als pijler van de industriële organisatie van de motorenfabrikant, biedt de unit ook een multisectoraal antwoord op de meest strenge technische eisen voor het ontwerp, de engineering of de productie van gietonderdelen.

Gietonderdelen - aanvullende knowhow van Leroy-Somer

Vanaf het prille begin heeft Leroy-Somer een beleid gevoerd van verticale integratie dat gericht is op het beheersen van de fundamentele technologieën die haar kernactiviteit vormen. Op basis van dit principe van industriële autonomie verrees in 1967 de gieterij. Deze, voor die tijd ultramoderne, gieterij omvat grote industriële installaties die voortdurend evolueren om de continue ontwikkeling ervan te garanderen.

Gespecialiseerd in laminair grijs gietijzer en nodulair gietijzer, beschikt de Leroy-Somer gieterij momenteel over een productiecapaciteit van 19.000 ton en meer dan 1000 referenties per jaar. Dankzij de knowhow en handelsexpertise is ze in staat om een breed gamma van ruwe en/of bewerkte onderdelen van 0,5 tot 250 kg aan te bieden, die gebruikt worden in verschillende toepassingen en industrieën: pomphuizen, straatmeubilair, landbouw- en textielmachines, elektromotoren, compressoren, uitrustingen voor de bouw, spoorwegen, auto-industrie, enz.

 

Gietonderdelen - aanvullende knowhow van Leroy-Somer

 

 

De veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van de Leroy-Somer gieterij worden bepaald door de volgende sterke punten:

 

- Een beproefd proces van samenwerking, gestuurd door multidisciplinaire teams, ondersteund door vakspecialisten, die hun vaardigheden en ervaring ten dienste stellen van de strengste eisen van de klant, van onderzoek tot productie.

- Een ontwerp dat nauwkeurig is afgestemd op behoeften en dat wordt gegenereerd door een toegewijde engineeringafdeling die reactiviteit en advies levert en er nauwlettend op toeziet dat de ontwikkelingskosten van producten en gereedschappen zo laag mogelijk worden gehouden. Het ontwerpproces van onderdelen wordt geoptimaliseerd met krachtige software die bijvoorbeeld numerieke gietsimulaties kan uitvoeren om mogelijke defecten op te sporen voordat een gereedschap wordt vervaardigd. 3D-printing maakt het daarbij ook mogelijk om prototypes te maken voor de vervaardiging van producten op maat.

- Gietprocessen die in elke productiefase worden gevalideerd en beheerd, met name voor activiteiten als smelten, gietkernvervaardiging, gieten, stralen en ontbramen.

 

Gietonderdelen - aanvullende knowhow van Leroy-Somer

 

- Productiemiddelen die de kwaliteit en betrouwbaarheid van de processen garanderen: de gieterij van Leroy-Somer beschikt over een machinepark dat de geavanceerde productie van kleine, middelgrote en grote series mogelijk maakt. Efficiëntie, flexibiliteit en snelheid worden gegarandeerd dankzij installaties met een hoge capaciteit en een hoog productietempo: 16 tons laagfrequente elektrische ovens, hogedruk verticale of horizontale gietlijnen, afhankelijk van de grootte van de gietstukken, geautomatiseerde cellen, enz.

 

Leroy-Somer is wereldwijd bekend om de kwaliteit van haar generatoren en aandrijfsystemen (elektromotoren, motorreductoren en frequentieregelaars) en is al bijna een eeuw lang een benchmark in de elektrotechniek. Met deze aanvullende gietexpertise biedt Leroy-Somer nieuwe ontwikkelingsperspectieven door middel van producten die afgestemd zijn op de behoeften van haar klanten.

"De knowhow en expertise van de Leroy-Somer gieterij worden door al haar klanten gewaardeerd," verklaart Fabrice Bergé, locatiemanager. "Volgens ons is één van onze essentiële taken het adviseren van onze klanten vanaf de pre-engineering fase, zodat de nieuwe componenten optimaal worden ontworpen en geproduceerd. Daarbij is ons streven om met alle mogelijke middelen de dialoog met hen aan te gaan.”

"Daarnaast helpt de integratie van digitale technologieën ons om vooruitgang te boeken bij het managen van onze processen en bij de optimalisatie van de kosten, zodat we nieuwe sectoren kunnen bereiken, zoals de robotica.

"De Leroy-Somer gieterij, die continu oog heeft voor optimale klanttevredenheid, wil daarnaast ook al haar afspraken nakomen, met name op het vlak van kwaliteit en stiptheid, en daarbij tevens concurrerende prijzen bieden," besluit Fabrice Bergé.

 

Voor meer informatie bezoek http://lrsm.co/foundry

 


 

 

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers