www.technologieenindustrie.com
Seco Tools

Seco Double Quattromill® 14 maximaliseert prestaties van machines met laag vermogen

Dankzij de nieuwe Seco Tools Double Quattromill® 14-vlakfrees kunnen werkplaatsen met machines met laag vermogen hun vlakfreesbewerkingen maximaliseren. De vlakfrees gebruikt dubbelzijdige snijplaten met 8 snijkanten voor kosteneffectiviteit en voor een grotere snedediepte in ruw-, semifiniseer- en finiseertoepassingen. Seco heeft de Double Quattromill® 14 ontworpen als een kleinere versie van de Double Quattromill® 22 die ideaal is voor grote machines met hoog vermogen en koppel.

Seco Double Quattromill® 14 maximaliseert prestaties van machines met laag vermogen

HQ_IMG_Double_Quattromill_14_white_20186034.jpg

De Double Quattromill® 14 is beschikbaar in versies met een aanvalshoek van 45° en 68° voor een snedediepte van respectievelijk maximaal 6 mm (0,236 inch) en 8 mm (0,315 inch). De hoek van 45°, die ideaal is voor zwakke en onstabiele opspanningen, biedt dunnere spanen en hogere voedingssnelheden. De hoek van 68° bereikt grote snededieptes met dezelfde maat van ingeschreven cirkel (I.C.) van de snijplaat als de hoek van 45°, maar met betere vrijloop om zijwanden en werkstukopspanning te vermijden. In tegenstelling tot de snijplaten op standaard vlakfrezen met tangentiaal geklemde snijplaten, is de Double Quattromill® 14 extreem soepelsnijdend, wat leidt tot lagere snijkrachten, een lager vermogenverbruik en een langere standtijd.

De freeslichamen van de Double Quattromill® 14 zijn leverbaar met vaste snijplaatzittingen en in cassette-uitvoering , normaal vertand of dichtvertand, metrische of inch-versies. Seco heeft ook haar nieuwe oppervlaktestructuurtechnologie toegepast op de spaankameroppervlakken van het freeslichaam van de Double Quattromill® 14 voor een verbeterde spaancontrole en -afvoer alsmede duurzaamheid.

Voor de Double Quattromill® 14 zijn drie snijplaatgamma’s beschikbaar met verschillende snijkant- en kwaliteitopties. De ME10-geometrie is geschikt voor kleverige materialen zoals titanium en roestvrij staal. De M10-geometrie heeft scherpere snijkanten en smallere T-landen voor een verminderde snijkracht. Deze M10 blinkt uit in machines met weinig vermogen en werkt goed in kleverige materialen, enkele soorten gereedschapsstaal en superlegeringen. De M16 biedt de beste snijkantbescherming van de drie geometrieën bij het bewerken van abrasieve materialen zoals staal, gereedschapsstaal en gietijzer.

Neem contact op met een lokale Seco vertegenwoordiger voor meer informatie over de Double Quattromill® 14 of ga naar de Double Quattromill® 14-productpagina.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers