www.technologieenindustrie.com
ESE BV

CF15 olie- en brandstofpompen met een zelfstandige drukregelaar

Deze geluidarme schoepenpomp levert een constante flow en geruisloze werking. Toepassingen omvatten alle mogelijke vloeistofsystemen en, terwijl het ontwerp vooral gericht was op pre-lube (voorgesmeerde) toepassingen, kan de pomp ook worden gebruikt voor overslag- en procesapplicaties.

CF15 olie- en brandstofpompen met een zelfstandige drukregelaar
Een ieder die een grote motor installeert of reviseert moet een pre-lube systeem overwegen. Een aanzienlijk deel van de motorslijtage ontstaat namelijk tijdens een droge start als de olie is weggelopen uit de lagers en de olieleidingen tijdens stilstand. Een investering in een pre-lube systeem kan zichzelf vele malen terugbetalen door een forse verlenging van de levensduur van een motor.

De CF15 pomp is uitgerust met een zelfstandige drukregelaar die voorkomt dat de motor overbelast wordt, alsmede met een regelklep die terugstroming voorkomt. Dit zorgt voor een constante druk die vooral goed is in pre-lube toepassingen teneinde terugstroming vanuit de hoofdpomp te voorkomen. De CF15 pomp levert een flow van 56 l/min met AC-, DC- of luchtmotoren. Het is een zelfsmerende en geluidarme schoepenpomp. Het speciale waaierontwerp zorgt voor de geluidarme werking alsmede voor weinig onderhoud door de directe koppeling van de pompkoppen aan de motoren.

Toepassingen omvatten zowel de industrie als maritieme systemen. De pompen zijn ideaal voor stand-by energie-installaties en grote energie-opwekkingsunits. Als pre-lube pompen werken ze geluidarm en vereisen geen onderhoud. Als procespomp zijn ze interessant als constante druk of flow wordt gevraagd. Dankzij de zelfstandige drukregelaar en by-pass, kunnen deze pompen parallel geschakeld in meerdere systemen worden toegepast. De variaties die om wat voor reden ook ontstaan in één proces, zullen de prestaties van welk gelijktijdig verlopend ander proces niet beïnvloeden. Als verdringerpomp is hij zelfsmerend, meer efficiënt en geluidarmer dan een tandwielpomp. Hij werkt goed met elk type hoogvisceuze olie of vloeistof.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers