www.technologieenindustrie.com
CIAT

Dynaciat Power

De nieuwe generatie van de Dynaciat Power waterkoeler en water/water warmtepomp biedt de optimale oplossing voor alle koel- en verwarmingstoepassingen in kantoren, gezondheidszorg en industrie.. De energieprestaties zijn opmerkelijk in vergelijking met conventionele waterkoelers, met een ESEER tot 6.17, waarmee voldaan wordt aan de strengste specificaties voor hoge energie efficiëntie. Deze apparatuur is bijzonder compact ontworpen voor installatie in een technical room, waarbij een vermogen kan worden ontwikkeld van maximaal 200 kW per m2 vloeroppervlak.

Dynaciat Power
Dynaciat Power is leverbaar als waterkoeler of als water/water warmtepomp. Er zijn 11 verschillende afmetingen leverbaar met koelvermogens van 220 tot 750 kW en een verwarmingscapaciteit van 250 tot 800 kW. De watertemperatuurgrenswaarden in zowel de koel- als de verwarmingsmode zijn uitgebreid teneinde te kunnen functioneren in een brede range toepassingen. De apparatuur produceert aldus een koudwater outputtemperatuur die kan variëren tussen -12 en +18 °C en een warmwater outputtemperatuur van maximaal 55 °C.

De goede energieprestaties van de Dynaciat Power range worden in de eerste plaats verkregen door optimaal gebruik te maken van de compressor. Dankzij de parallelle opbouw van de compressoren op hetzelfde koelcircuit, kan de Dynaciat Power eenvoudig en efficiënt zijn vermogen aanpassen aan de reële eisen. Afhankelijk van de afmetingen van de installatie worden 4 tot 6 luchtdichte scroll compressoren parallel aan elkaar geïnstalleerd op twee onafhankelijke koelcircuits. De adaptieve functie van het CONNECT 2 regelsysteem anticipeert op de belastingvariaties en schakelt alleen het benodigde aantal compressoren in. Het geleverde vermogen wordt daardoor aangepast aan de actuele behoefte. Daarnaast maakt het gebruik van hardgesoldeerde platenwarmtewisselaars en R410A koudemiddel het mogelijk om de energie efficiëntie verder te optimaliseren. Dankzij de gesoldeerde platenwarmtewisselaars en de scroll compressoren is de Dynaciat Power zeer compact uitgevoerd. Met een standaard breedte van 996 mm en een maximale hoogte van 1887 mm, kan de Dynaciat Power door een standaard deur worden vervoerd, hetgeen de integratie in technical rooms mogelijk maakt, waardoor het een ideaal product is voor renovatieprojecten.

Dynaciat Power is leverbaar in drie akoestische versies (Standaard, Low Noise en Xtra Low Noise) waarmee het mogelijk is te voldoen aan alle geluidsniveaubeperkingen, wat voor applicatie het ook is. Met de Xtra Low Noise versie kan het geluidsniveau progressief worden gereduceerd met 10 dB(A) vergeleken met de standaard machine. Het CONNECT 2 regelsysteem houdt rekening met de specifieke eisen van elke installatie en beheert de instellingen op afstand voor meer comfort en energie efficiëntie. Het zorgt er tevens voor dat de Dynaciat Power op afstand kan communiceren met alle typen GBS (GebouwBeheerSystemen). De ‘master/slave’ functie optimaliseert het beheer van de beide parallelle machines.

Dynaciat Power is verder gemakkelijk te installeren. Integratie van de dubbelcircuit hardgesoldeerde platenwarmtewisselaars maakt koppeling met hydrauliek tijdens installatie eenvoudig, evenals onderhoudswerkzaamheden, waarbij snelle toegang tot alle componenten verzekerd is.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers