www.technologieenindustrie.com
Control Techniques

INTRODUCTIE VAN DE NIEUWE COMMANDER SERIE

Control Techniques, onderdeel van de Nidec groep, kondigt de terugkeer aan van haar Commander familie van frequentieregelaars.

INTRODUCTIE VAN DE NIEUWE COMMANDER SERIE
De Commander serie omvat twee typen frequentieregelaars voor universeel gebruik en vervangt de Unidrive M200 en M300 regelaars van het bedrijf.

De Commander C200 is geschikt voor een breed scala aan standaard toepassingen en bevat functies die zijn ontworpen om de configuratie en installatie zo eenvoudig mogelijk te maken.

De Commander C300 heeft dezelfde kenmerken en functionaliteiten als de C200, maar heeft bovendien een dubbele Safe Torque Off (STO) ingang voor standaard veiligheidstoepassingen.

De Commander-serie bestaat uit eenvoudige en compacte frequentieregelaars voor wisselstroommotoren die voldoen aan geavanceerde eisen in een breed scala aan toepassingen. Hun kleine afmetingen – ze behoren tot de meest compacte in hun klasse – maakt ze ideaal voor machinebouwers en OEM's, waar maatvoering een bepalende factor is.

Beide modellen hebben een krachtige functionaliteit, die is ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid. Zo biedt de geïntegreerde PLC ingebouwde intelligentie, zodat er geen externe besturing nodig is. Het installeren van Commander regelaars in een systeem of schakelkast levert hierdoor zowel kosten- als ruimtebesparingen op.

Het brede vermogensbereik van de Commander-serie, van 0,25 kW tot 132 kW, maakt deze regelaars ook tot de perfecte oplossing voor zowel laag- als hoogvermogen toepassingen. Daarbij profiteert de Commander in complexere toepassingen van de compatibiliteit met de uitgebreide reeks insteekbare optiemodules van Control Techniques. Hiermee kunnen de functionaliteiten en mogelijkheden over een breed scala aan gangbare veldbussen worden uitgebreid.

Een reeks softwaretools maakt soepele inbedrijfstelling en efficiënte uitvoering van onderhoudstaken mogelijk. Voor een snelle, taakgerichte inbedrijfstelling en eenvoudig onderhoud biedt Connect een vertrouwde Windows-interface en intuïtieve grafische tools, die de gegevensanalyse vergemakkelijken. Dynamische regellogica diagrammen maken real-time visualisatie en controle van de regelaars mogelijk. In de parameter browser kunnen parameters worden bekeken, bewerkt en opgeslagen. Daar is het ook mogelijk om parameterbestanden van onze oudere typen frequentieregelaars te importeren.

Voor meer geavanceerde toepassingen biedt Machine Control Studio een flexibele en intuïtieve programmeeromgeving. Dit is mogelijk dankzij de ingebouwde PLC die de functionaliteit van de frequentieregelaar verhoogt, terwijl daar geen meerkosten tegenover staan.

Control Techniques biedt klanten ook ondersteuning voor hun eigen bibliotheken met functieblokken, in de vorm van online monitoring van programmavariabelen met door de gebruiker gedefinieerde bewakingsvensters en hulp bij het online wijzigen van programma's. Dit in overeenstemming met de manier waarop tegenwoordig PLC’s worden geprogrammeerd.

De Diagnostic Tool is een eenvoudig programma waarmee gebruikers snel alle problemen kunnen oplossen, die door de regelaar als foutcode worden getoond. De app bevat eenvoudig te lokaliseren aansluitschema's, die kunnen worden gebruikt bij het instellen en storingzoeken. Daar zitten ook links bij naar bijbehorende uitgebreide handleidingen. Verder zijn in de app de volledige contactgegevens te vinden van de technische support teams van over de hele wereld, die kunnen helpen met het oplossen van technische problemen.

De introductie van de nieuwe Commander frequentieregelaars betekent ook een terugkeer naar de oude vertrouwde visuele uitstraling.

“Sinds de introductie in 1983 horen de groene Commander frequentieregelaars bij Control Techniques”, zegt Anthony Pickering, directeur van Control Techniques. “Met deze nieuwe regelaars zetten we deze traditie voort.”

“De naam Commander heeft veel betekenis binnen Control Techniques en de aandrijfmarkt. Dit maakt de introductie van deze nieuwe reeks extra spannend voor ons. Al bijna net zo lang als er frequentieregelaars bestaan, is er een Commander regelaar van Control Techniques. Het is een naam die mensen kennen en vertrouwen, en we zijn blij dat we hem weer in de markt kunnen gebruiken.”

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers