www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Toekomstbestendig

PROFINET Gateway integreert naadloos apparaat- en procesdata

Toekomstbestendig

LB PROFINET-gateway

Met de nieuwe LB PROFINET gateway, verbindt Pepperl+Fuchs, met de LB remote I/O systemen, zich tot de PROFINET wereld. End-to-end communicatie zorgt ook voor een optimaal gebruik van bestaande intelligentie in de installatie, een cruciale stap om bedrijven klaar te maken voor de eisen van de toekomst en Industrie 4.0.

Begin 2019 lanceert Pepperl + Fuchs de nieuwe LB PROFINET-gateway, die niet alleen conventionele PROFINET-functionaliteit levert, maar ook volledige toegang biedt tot alle aangesloten HART-apparaten. In praktische termen zal dit de gebruikers naast de procesvariabelen ook toegang geven tot HART-variabelen als een tweede meetwaarde. Bovendien kunnen de diagnosegegevens van de veldapparaten worden uitgelezen via HART IP, waardoor de transparantie en de beschikbaarheid van de installatie aanzienlijk worden verbeterd. De nieuwe gateway biedt ook maximale flexibiliteit omdat verschillende protocollen via dezelfde kabel kunnen worden uitgevoerd (bijvoorbeeld PROFINET en HART IP) en het is natuurlijk een krachtige oplossing: maximaal 80 veldapparaten kunnen worden aangesloten op een volledig bezet remote I / O-systeem. Deze apparaten communiceren zonder vertraging.

Maximale veiligheid en eenvoudige bediening
Een ander troef van de gateway is het intelligente redundantieconcept. Een geïntegreerde switch zorgt op elk moment voor de functionaliteit van het netwerk op basis van het medium redundancy protocol (MRP). Als een lijn faalt, wordt het belnetwerk opnieuw geconfigureerd om de datapakketten via de alternatieve route te verzenden. Omdat de risico’s groter worden als gevolg van het gebruik van big data naast meerdere netwerken van industriële installaties, voldoet ook de nieuwe PROFINET-gateway aan de juiste veiligheidseisen. Het grote display, het grootste dat momenteel beschikbaar is voor dit type apparaat, is een andere troef welke de nieuwe gateway van Pepperl + Fuchs eenvoudig te gebruiken maakt. De apparaatstatus en extra diagnosegegevens kunnen in een oogopslag worden gelezen via RGB-LED’s en display.


 

 

 

.

 

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers