www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

802.11n: ProSoft Technology® lanceert nieuwe high-speed industriële radio’s

Deze nieuwe RadioLinx® serie industriële radio’s ondersteunt de IEEE-802.11n standaard en biedt uitstekende prestaties voor high-capacity netwerken. De radio’s bieden bovendien een zeer betrouwbare netwerkoptie voor toepassingen met mobiele apparatuur en/of afgesloten omgevingen die traditioneel moeilijk zijn te realiseren met draadloze oplossingen. De serie bestaat uit 1 single-radio Industrial HotspotTM en 1 single-radio Industrial Client.

802.11n: ProSoft Technology® lanceert nieuwe high-speed industriële radio’s
ProSoft technology annonceert de nieuwe RadioLinx 802.11n Industrial Wireless oplossingen die de laatste stand der technologie bevatten en zo zorgen voor grotere flexibiliteit en prestaties voor een brede range fabricage- en productietoepassingen.

De behoefte
Sinds 2002 zijn tien- tot honderdduizenden 2.4 en 5 GHz radio’s geïnstalleerd door en voor automatiseringstechnici; deze radio’s worden tegenwoordig in elke tak van industrie toegepast. Sommige toepassingen waren zeer veeleisend in termen van verwerkingscapaciteit, andere moesten rekening houden met de beschikbaarheid van RF-kanalen. In bepaalde gevallen hadden steeds groter wordende afstanden invloed op de transmissie; ook veranderende RF-omgevingen (bewegende metalen delen) beïnvloedden de transmissie… Kortom, terwijl Industrial 802.11a/b/g oplossingen reeds lang geschikt zijn voor een brede range aan toepassingen, zijn de nieuwe Industrial 802.11a/b/g radio’s handig om de implementatie van draadloze netwerken te vergemakkelijken in bepaalde kritische en veeleisende gevallen; bovendien bieden ze draadloze oplossingen voor een bredere range aan toepassingen.

De oplossing
De nieuwe RadioLinx radio maakt gebruik van MIMO (Multiple Input, Multiple Output) technologie. Het gebruikt maximaal drie antennes om high-speed datasnelheden tot 300 Mbps mogelijk te maken en biedt zo uitstekende prestaties onder industriële omstandigheden. Als netwerkoverbelasting een probleem wordt, biedt de combinatie van 2.4 + 5 GHz frequentiebanden uitkomst: 3 + 19 niet-overlappende kanalen (3 + 24 voor applicaties in Noord-Amerika). Werken bij 5 GHz biedt voorts een alternatief voor de populaire 2.4 GHz band die een beperkte beschikbaarheid heeft als ze al wordt toegepast in bestaande installaties. Harry Forbes van de ARC Advisory Group formuleert het aldus: “Deze nieuwe ProSoft Technology radio’s horen tot de eerste die de 802.11n technologie brengt naar industriële netwerken. IEEE 802.11n zorgt voor een hoger niveau van draadloze prestaties bij installaties op de fabrieksvloer. Bovendien vermindert de MIMO technologie de multipath interferentie waar industriële installaties hinder van kunnen hebben. Op standaards gebaseerde radiotechnologie wordt voortdurend beter en ProSoft Technology maakt deze verbeteringen in hoog tempo beschikbaar voor de fabrieksvloer.”

De voordelen
Compatibel met bestaande 802.11 RadioLinx oplossingen verbeteren de RadioLinx 802.11n industriële radio’s de prestaties van toepassingen met hoge bandbreedtes en ‘high packet-rate’ besturingstoepassingen. Ze zorgen bovendien voor een betere signaalgevoeligheid en -range in omgevingen als bij mobiele fabrieksinstallaties. Momenteel zijn er twee RadioLinx 802.11n oplossingen leverbaar: een single-radio Industrial Hotspot (RLXIB-IHN) en een single-radio Industrial Client (RLXIB-ICN).

Eenvoudig te configureren en monitoren

De RadioLinx WirelessN Discovery Tool is een tool voor de configuratie en monitoring van de RadioLinx 802.11n Industrial Hotspot radio’s. Dit softwaretool maakt het mogelijk de netwerk-topologie te bekijken, naast het toekennen van IP-adressen aan radio’s voor configuratie, het monitoren van netwerkdiagnostiek, het updaten van de radioprogrammatuur en het detecteren van de aanwezigheid van 802.11 radio’s op het netwerk. Daarnaast zorgt de gratis OPC Server van ProSoft Technology voor de op HMI gebaseerde diagnostiek van draadloze netwerken. De gebruiker kan kiezen voor automatische of handmatige netwerkconfiguratie (dat kan op basis van prioriteit of vooraf vastgesteld) met zelfherstellende functionaliteit en master-redundantie voor betrouwbare omvangrijke netwerken.

Extra producteigenschappen
Bij de RLXIB-IHN zijn de industriële eigenschappen van de RadioLinx producten inbegrepen, inclusief certificering voor gevaarlijke omgevingen (UL1604 Class I Div 2, ATEX Zone 2 Category 3), een breed werktemperatuurbereik, hoge trilling/stootweerstand, DIN-rail montage, Power over Ethernet en de simultaan bridge/repeater/Industrial HotspotTM mode. Alle producten van ProSoft Technology kennen een garantieperiode van drie jaar en levenslange onbeperkte technische ondersteuning.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers