www.technologieenindustrie.com
Seco Tools

Zware draaibewerkingen beheren met nieuwe Seco -RR93 en -R3 spaanbreekgeometrieën

Seco heeft nieuwe -RR93- en -R3-spaanbreekgeometrieën geïntroduceerd voor het gamma RCMx-snijplaten en dit voor producenten die problemen hebben met de spaancontrole bij gebruik van ronde snijplaten en het optimaliseren van de standtijd. De snijplaten zijn ontworpen voor extreme toepassingen zoals het draaien van treinwielen en combineren nieuwe spaanbrekers voor ruwen en medium-finiseren met hardmetaalkwaliteiten geproduceerd met de toonaangevende Duratomic®-technologie.

Zware draaibewerkingen beheren met nieuwe Seco -RR93 en -R3 spaanbreekgeometrieën
HQ_IMG_RCMX_Gamma_Snijplaten.jpg

De -RR93-spaanbreker verlengt de standtijd, verbetert de productiviteit, verhoogt de betrouwbaarheid, vergroot het werkgebied voor spaancontrole en verbetert de afwerking van het oppervlak. Dit nieuwe ontwerp vervangt de -RR94-geometrie.

De -R3-geometrie blinkt uit in medium-finiseertoepassingen in staal, moeilijk roestvrij staal en superlegeringen. Dankzij de optimaal gepositioneerde groeven worden spanen zelfs bij snededieptes vanaf 1,5 mm onder controle gehouden, en dit bij hoge voedingen variërend van 0,6 mm/omw tot 1,2 mm/omw en snijsnelheden van 90 m/min. tot 160 m/min. (Binnen dit gamma van snijgegevens zijn de juiste keuzes afhankelijk van materiaal en machine-omstandigheden.) De -R3-geometrie vervangt de vorige -R2-geometrie.

De RCMT20-R3-serie, positieve ronde snijplaten met schroefklemming, zorgt voor aanzienlijk minder trillingen dan de overige snijplaten van de RCMx-serie snijplaten, waardoor de afwerking soepeler wordt en ideaal is voor oppervlakken van finiseer- en mediumruwtoepassingen van treinwielen of moeilijke materialen. Specifieke snijkantbehandelingen en de functionele taaiheid, gaan kamscheuren tegen en verbeteren de veiligheid van de snijkant.

Het Duratomic® CVD aluminium-oxide coatingproces beïnvloedt de componenten van de coating op atoomniveau voor verbeterde mechanische en thermische eigenschappen die prestaties verbeteren. De detectie van gebruikte snijkanten van deze technologie vermindert snijkantverspilling.

De nieuwe -RR93 en -R3-geometrieën, evenals de Duratomic®-kwaliteiten, zijn getest in de meest voorkomende treinwielmaterialen, waaronder R7, R8, R9, M1, klasse B en klasse C.

Programmaoverzicht
• -RR93: 9 snijplaten (RCMX20, RCMX25, RCMX32)
• -R3: 10 snijplaten (RCMX20, RCMX25, RCMX32, RCMT20)
• Alle snijplaten leverbaar in nieuwe Duratomic® TP-kwaliteiten
• RCMX20-R3 is verkrijgbaar in TS-kwaliteiten TS2000 en TS2050

Voor meer informatie over het RCMx-gamma snijplaten, neem contact op met een lokale Seco-vertegenwoordiger of ga naar onze productpagina voor RCMx-snijplaten.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers