www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

Continue, bi-directionele gegevensuitwisseling

IO-Link converter voor RS232 apparaten

Continue, bi-directionele gegevensuitwisseling
Een eenvoudige en praktische oplossing voor het rechtstreeks aansluiten van RS232 op IO-Link wordt nu aangeboden door Balluff met de waarschijnlijk eerste IO-Link converter voor RS232 apparaten. Met de converter kunnen apparaten zoals barcodescanners, printers of RS232 besturingen rechtstreeks worden aangesloten op een IO-Link terminal.

Het dure alternatief waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale componenten, zoals RS232 kaarten voor integratie in de betreffende besturing, is nu overbodig geworden. Het staat de gebruiker nu vrij om over te stappen op IO-Link en te genieten van alle voordelen van deze moderne communicatiestandaard. Zo kan deze bijvoorbeeld alle apparaten betrouwbaar bewaken en snel configureren vanaf één centrale locatie.

Met afmetingen van 118 x 18 mm en een gewicht van slechts 100 gram beschikt de IO-Link converter over een robuuste IP67, roestvast stalen behuizing en digitale ingangen (2 x PNP, type 3). Goed zichtbare LED's maken diagnose eenvoudiger. De aansluiting op IO-Link gebeurt via een 4-polige M12 stekker. De RS232 kant is voorzien van een 8-polige M12 female stekker. Deze levert ook 24V stroom voor het RS232-apparaat.

Continue, bi-directionele gegevensuitwisseling

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers