www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

Maplesoft breidt haar range automotive modellen uit met bandencomponenten MaplesoftTM annonceerde vandaag een add

on componentenbibliotheek voor zijn physical modeling en simulatie product MapleSimTM. De MapleSim Tire Component Library biedt engineers de mogelijkheid om hun multi-domain MapleSim voertuigmodellen uit te breiden met high-performance luchtbandencomponenten.

Maplesoft breidt haar range automotive modellen uit met bandencomponenten MaplesoftTM annonceerde vandaag een add
De MapleSim Tire Component Library voorziet MapleSim gebruikers met autoband krachtmodelcomponenten volgens industriële normen. Bovendien zijn lineaire en gebruikergedefinieerde bandenmodellen beschikbaar die voor flexibiliteit zorgen bij onderzoek en analyse. Met de gebruikersvriendelijke point-and-click grafische omgeving van MapleSim, kunnen deze volledig geparametriseerde krachtenmodellen worden geïntegreerd in bestaande voertuigdynamicamodellen door de component simpelweg in een diagram te slepen en te koppelen aan het voertuigmodel.

Met de MapleSim Tire Component Library krijgen gebruikers de beschikking over de volgende essentiële hulpmiddelen:
- Kinematische grootheden zoals sliphoek, longitudinale slip en inclinatiehoek worden automatisch berekend. Deze grootheden worden gebruikt om de op banden werkende krachten en momenten te bepalen.
- Engineers kunnen bepalen hoe de bandenslip en de draaicirkel worden berekend, inclusief veranderingen aan banden zoals relaxatielengtes, met behulp van differentiaalvergelijkingen
- Ondersteuning van de volgende industrie gestandaardiseerde bandmodellen: Fiala, Calspan en Pacejka 2002. Voor klantspecifieke R & D toepassingen kunnen gebruikergedefinieerde bandmodellen eenvoudig worden geconstrueerd door gebruik te maken van een intuïtieve interface.

“Deze aankondiging moet voor de autoindustrie bijzonder nieuws zijn,” zei Laurent Bernardin, Executive Vice President, Research and Development, Maplesoft.
“De aanvullende componenten plaveien het pad voor engineers in de autoindustrie om meer nauwkeurige en complexe real-time modellen van voertuigsystemen te ontwikkelen. Onderzoek en analyse op de terreinen van voertuigdynamica en stabiliteitscontrole kunnen met deze nieuwe tool ook verder worden uitgebreid.”

Meer informatie over dit product kan worden gevonden op:
http://www.maplesoft.com/products/toolboxes/tire_component/

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers