www.technologieenindustrie.com
British Steel

16 km SilentTrackTM wordt gebruikt om geluid te dempen op een nieuwe forensenspoorlijn in de buitenwijken van Sydney

Bijna 50 000 SilentTrack dempers werden gebruikt bij de Epping naar Chatswood Rail Line in de buitenwijken van Sydney. SilentTrack is een dynamische demper ontwikkeld door Corus, die het door het treinverkeer gegenereerde geluid kan reduceren. Als enige ter wereld is SilentTrackTM in staat het geluid dat door de rails wordt gegenereerd met gemiddeld 4 tot 6 dB(A) te reduceren, afhankelijk van de vorm van de rails.

16 km SilentTrackTM wordt gebruikt om geluid te dempen op een nieuwe forensenspoorlijn in de buitenwijken van Sydney
Voor deze nieuwe levering in Australië werd de order geplaatst door Union Rail Group, een joint venture tussen bouwondernemingen Thiess (Australië) and Hochtief (Duitsland), en kapitaalverstrekker Transport Infrastructure Development Corporation of New South Wales. De productie van de dempers werd ongeveer 50/50 verdeeld over bestaande Europese toeleveringsroutes en nieuwe toeleveringsroutes in Australië. De installatie werd uitgevoerd door Union Rail Group, waarbij training en initiële supervisie door Corus werden verzorgd (waarbij medewerkers werden gebruikt van Corus’ installatiepartner Volker Rail).

De Epping to Chatswood spoorlijn is een nieuw forensentraject dat voor een deel door tunnels gaat over betongeborgde rails. Beperking van geluidoverlast was noodzakelijk voor aangrenzend vastgoed en om het lawaai in de treinen op de betongeborgde trajecten te verminderen. Er zijn speciaal nieuwe SilentTrackTM dempermallen gemaakt om ze aan te passen aan het nieuwe AS 60 railprofiel.

Het Corus systeem was één van een aantal potentiële oplossingen die door de klant zijn uitgeprobeerd in november 2008. Een programma van praktijktests toonde aan dat SilentTrack de meest efficiënte oplossing was om door spoorrails gegenereerd geluid te dempen, en tevens de meest efficiënte oplossing om te installeren in de korte beschikbare periodes dat de trajecten gesloten waren. Als onderdeel van de contracteisen werden de prestaties van het dempersysteem op verschillende locaties gemeten. In elk geval overtroffen deze de door de klant gestelde eisen betreffende de verbetering van de rails. Na de succesvolle installatie, plaatste de klant een vervolgorder voor een aansluitend kort stuk rails. De installatie hiervan zal begin dit jaar plaatsvinden.

SilentTrackTM is een trillingsdemper, gemaakt van elastomeer en staal, die aan weerskanten van de rails wordt aangebracht. SilentTrackTM absorbeert railtrillingen die door treinverkeer worden opgewekt en vermindert zo het intrinsieke geluid. Dit systeem kan worden gebruikt op zowel nieuwe als bestaande sporen. SilentTrackTM maakt gebruik van twee stalen gewichten waarvan de afmetingen en vormen worden aangepast aan een bepaald frequentiebereik en aan railcondities.

David Benton, Product Manager bij Corus Rail zegt hierover: “Het grootste probleem bij het ontwikkelen van het dempersysteem, was om geluidniveaus te reduceren over het brede spectrum – lopend van ongeveer 600 Hz tot meerdere kHz. Railgeluid zit in de lagere helft van dit bereik – tot zo’n 2 kHz – en wielgeluid zit meer in de hogere frequenties.”

SilentTrackTM is daarom een tailor-made oplossing en past zich ideaal aan aan elke operating condition, rekening houdend met gegevens zoals treintype, verkeersfrequentie, railtype en railbevestiging. De Corus raildivisie engineers kunnen, na bepaling van de akoestische frequentiebanden waarbinnen actie nodig is, zorgen voor demping precies op de geschikte plek en met een maximale efficiëncy.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers