www.technologieenindustrie.com
British Steel

Corus sluit miljoenencontract met Franse spoorwegen en meldt grote investering in fabriek

Corus sluit miljoenencontract met Franse spoorwegen en meldt grote investering in fabriek
Corus heeft een contract gesloten ter waarde van ongeveer 350 miljoen voor het leveren van spoorrails voor de periode van zes jaar aan de Franse spoorwegen SNCF. Het contract beslaat in eerste instantie een periode van vier jaar met de optie om het uit te breiden met nog eens twee jaar. Onderdeel van het contract is dat Corus 35 miljoen in nieuwe technologie zal investeren in haar railfabriek in Hayange, in de regio Lorraine in noordoostelijk Frankrijk, om zo langere rails te kunnen produceren. De investering in nieuwe productieapparatuur zal de efficiency van de fabriek verder verbeteren en de medewerkers in staat stellen 108 meter lange rails te vervaardigen.

Gérard Glas, Director General van Corus Rail (France) zegt:
“In staat te zijn om 108 meter lange rails te produceren biedt ons nieuwe mogelijkheden en brengt ons in een betere positie als het gaat om te voldoen aan de groeiende vraag naar hogesnelheidsspoorlijnen. In 2011 zullen we deel uitmaken van een select gezelschap van producenten die hiertoe in staat zijn.”
“Door dit belangrijke contract met SNCF kunnen we vol vertrouwen investeren in onze Hayange fabriek. De investering maakt ons meer concurrerend en helpt de toekomst van de fabriek- en van ons personeel - veilig te stellen voor de komende jaren.

Technici hebben hun onderzoek inmiddels afgerond in de Hayange fabriek zodat volgende jaar met de 35 meter lange uitbreiding kan worden begonnen. Tijdens de piek van de werkzaamheden zullen naar verwachting 400 contractors aan de uitbreiding werken – van constructeurs en werktuigbouwers tot elektriciens en sloopexperts.

De Hayange fabriek die werk biedt aan 440 mensen, levert momenteel rails van verschillende lengte aan spoorwegbouwers over de hele wereld, maar vooral in Europa. De fabriek kan rails produceren tot 80 meter lengte. De investering zal de uitlevering en de kwaliteit van de fabriek verbeteren, en bovendien de productiecapaciteit vergroten van 300.000 naar 340.000 ton per jaar.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers