www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

IE2 motoren

Nord Drive Systems introduceert IE2 high-efficiency motoren overeenkomstig de IEC 60034-30 norm. Voor bijna alle IE2 motoren heeft Nord hetzelfde vermogen gehandhaafd en daarnaast nieuwe technische oplossingen gerealiseerd om hun efficiency te verbeteren.

IE2 motoren
IE2 certificatie, die de vroegere EFF1 classificatie vervangt, wordt vanaf 16 juni 2011 verplicht in Europa voor een groot aantal elektromotoren (vermogenrange van 0,75 kW tot 375 kW in S1 vermogenklasse). Teneinde te voldoen aan de nieuwe normen, die veeleisend zijn op het gebied van energiebesparing, heeft Nord een groot aantal verbeteringen doorgevoerd in zijn IE2 motoren. Zo is in de stator gebruik gemaakt van meer effectieve materialen en is het blikpakket bijvoorbeeld van betere kwaliteit, is meer gebruik gemaakt van koper en zijn de wikkelingen geoptimaliseerd. Deze kostengunstige motoren zorgen voor besparingen voor de gebruikers: ze hebben een betere efficiëntie, ze werken bij lagere temperaturen en de aandrijving heeft een langere levensduur. Deze optimalisaties resulteren tevens in grotere vermogenreserves en creëren zo nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen van aandrijfsystemen.

De IEC 60034 norm zal dienen als een wereldwijde standaard voor het aanscherpen van de energie-efficiency eisen voor roterende elektromotoren. In Europa zal dit proces in meerdere fasen verlopen om te worden afgerond in 2017. Tegen die tijd zullen de IE3 klasse motoren nog betere prestaties moeten leveren en zullen de energieverliezen ervan 10 tot 15% lager liggen dan die van IE2 motoren.
Voor verdere details en informatie over wereldwijde richtlijnen, bezoek www.nord.com/IE2

Onderschrift diagram:
Eco-energie oplossingen van NORD:
- Nord Unicase reductor, praktisch verliesvrij
- IE2 high-energy efficiency motoren
- NORD vermogenselektronica: opmerkelijke deellast mogelijkheden dankzij energiebesparende functies (automatisch).

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers