www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Drie keer sneller werken met draadloze hulp

Een industrieel draadloos netwerk heeft de werkdag van magazijnmedewerkers bij elektronicaproducent Elko op z’n kop gezet. “Het is sneller. Het is makkelijker. En ik wordt er extra door gemotiveerd”, zegt een van de medewerkers die zorgt voor de orderpicking in het magazijn van elektronicaproducent Elko. Het verplaatsen van de producten van de stellingen naar de vorkheftruck is makkelijker geworden voor de mensen die de producten voor Elko sorteren. Ze hoeven niet langer bij te houden welke producten ze moeten opzoeken en wanneer ze dit moeten doen. De medewerkers krijgen hun instructies nu via een PDA die ze bij zich dragen.

Een computersysteem berekent de meest efficiënte volgorde waarin de medewerkers de producten uit de stellingen moeten halen. Voortdurend worden boodschappen over welke producten moeten worden verzameld naar de PDA waarmee de medewerkers rondrijden, verzonden. De stapels papier met orderpicklijsten zijn vervangen door simpele, geüpdatete boodschappen van een computersysteem. De magazijnmedewerkers verzamelen nu drie maal zoveel producten tijdens een werkdag dan ze deden voordat het management dit systeem introduceerde. En het is een industrieel draadloos netwerk – dat de informatie vanuit het computersysteem naar de PDA’s verstuurd – dat het allemaal mogelijk maakt.

Een krachtig netwerk produceert de signalen
Het magazijn van Elko bestaat voor een groot deel uit staal en beton. Hoeken en balken. En lange afstanden. De signalen van een traditioneel draadloos network, zoals je die doorgaans tegenkomt in Noorse huizen, zijn hier niet toereikend. En als de signalen hun werk niet doen, ontvangen de leveranciers geen producten – en Elko verliest geld. Het bedrijf is afhankelijk van de draadloze signalen die het fabrieksterrein bereiken vanaf een betrouwbaar draadloos netwerk- -ongeacht de werkomstandigheden.

Elko heeft ervoor gekozen om de wireless technologie aan te schaffen van de leverancier Goodtech Products die in Noorwegen Prosoft Technology vertegenwoordigt. Ruwweg 20 krachtige boxen hangen aan de plafondbalken in de productiehal en het magazijn. Deze versturen de draadloze signalen niet gehinderd door enig obstakel. Het gaat om industriële routers die tegen intensief gebruik bestand zijn en een zeer lange levensduur hebben. Onlangs moest Elko één van deze kastjes vervangen, maar dit kwam doordat een 4 ton zware vorkheftruck er tegenaan was gereden.

“We zijn zeer verheugd met dit systeem,” zegt Stig Nerland, systeemconsultant bij Elko.
“De routers zijn betrouwbaar en het system werkt. We besparen tijd en geld. Waar we ook in deze fabriek kosten moeten besparen, dit systeem is het laatste dat zal verdwijnen,” zegt Stig.

Feiten over de oplossing:
- Draadloze RLXIB-IHW radio’s van Prosoft Technology
- 15-20 radio’s
- De oplossing werkt continu vanaf de start in 2007
- Geen stilstand
- Gebruikt voor PDA voorraadverwerking, machine-inspectie en algemene netwerktoegang
- Doorgaans één master en de rest zijn regeneratoren
- Mogelijkheid voor WPA2-128bit AES encryptie
- Zelfherstellende technologie
- Makkelijk te installeren met RadioLinx IH browser
- Heeft ATEX zone 2 certificering.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers