www.technologieenindustrie.com
LEROY-SOMER

Nieuwe PLSES 4500 motor voor industriële koeling

Leroy-Somer lanceert speciaal voor industriële koeling de nieuwe PLSES 4500, een ”high speed” spatwaterdichte inductiemotor. De PLSES 4500 voldoet aan de eisen van professionals uit de koeltechnische sector wat betreft betrouwbaarheid en zorgt voor een verlaging van 30% van het energieverbruik en de bedrijfskosten.

Nieuwe PLSES 4500 motor voor industriële koeling

Een koelinstallatie is van grote invloed op de energierekening van een bedrijf. De koude compressor, het hart van het systeem, blijft daarbij het onderdeel dat de meeste energie verbruikt; dit kan oplopen tot 80% van het totale verbruik. Fabrikanten of koeltechnische installateurs proberen het energieverbruik van hun machines drastisch te verminderen.

Met de PLSES 4500, een nieuwe IP23 hoogrendements- en hogesnelheidsinductiemotor met frequentieregelaar, biedt Leroy-Somer een passend antwoord op de behoeften van de koeltechnische industrie. De PLSES 4500 is gebaseerd op de beproefde inductiemotortechnologie (IMfinityR). Deze motoren, de hoeksteen van het koelsysteemvoldoen aan de meest recente Europese normen. De betrouwbaarheid van de IMfinityR range wordt al jaren bewezen in de industrie.


De PLSES 4500 is speciaal ontworpen voor hoge en vooral variabele snelheden.
Deze aandrijfoplossing met een motor met variabele snelheid heeft een positief effect op de energierekening. De PLSES 4500 motoren bieden IE3 efficiency en leveren het nominaal koppel tussen de 1000 en 4500 omw/min, wat betekent dat de koelcompressor meer vermogen levert aan de installatie. De frequentieregelaar zorgt ervoor dat het toerental wordt aangepast aan de belastingfluctuaties - specifiek voor industriële koeling. Door de verbeterde bedrijfsomstandigheden draagt de aandrijving aanzienlijk bij aan lagere energiekosten van de koelinstallatie en aan de verhoging van de prestatiecoëfficiënt (COP). Deze gemaximaliseerde energie-efficiëntie kan het energieverbruik tot wel 30% verminderen.

Verder heeft Leroy-Somer een aantal ontwerpkeuzes gemaakt die garant staan voor de werking van de PLSES 4500 motor.  Daarbij is rekening gehouden met de beperkingen van de industriële koeling:

- Om lagerstromen te voorkomen, is de PLSES 4500 standaard uitgerust met geïsoleerde lagers en een aardingsring.

- De klemmenkast is ruim ontworpen om aansluiting van dikke afgeschermde kabels te vereenvoudigen. Verder is de klemmenkast uitgerust met aardlitze zodat immuniteit tegen hoogfrequente elektromagnetische interferentie ontstaat.

- Het koelsysteem is geoptimaliseerd om verliezen te beperken, geluidsniveaus te minimaliseren en temperatuurstijging te voorkomen. De PLSES 4500 beschikt bovendien over een thermische reserve van 25 K over het gehele snelheidsbereik, wat de levensduur van de wikkelingen verlengt.

De PLSES 4500 motor is de ideale oplossing voor industriële koeling van 100 tot 480 kW, in een framegrootte van 225 tot 315. Hij combineert prestaties en energie-efficiëntie met behoud van maximale betrouwbaarheid.

Meer informatie en bijbehorende documentatie is te vinden op http://lrsm.co/plses4500en

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers