www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Voor Scandisign past elke bus!

Scandisign, lid van de Noorse SafeRoad Group, is een van de belangrijkste leveranciers van LED-based verkeerslichten en energiezuinige verlichte aanduidingsborden voor bovengrondse parkeergarages en vliegvelden. De klanten van Scandisign vragen vaak naar producten die op meerdere manieren kunnen communiceren. Door de integratie van Anybus-IC van HMS Industrial Networks in zijn verkeerslichten, heeft de groep zich verzekerd van een korte time-to-market en een flexibele, soepel werkende oplossing.

Voor Scandisign past elke bus!
Scandisign AS kreeg de opdracht voor de implementatie van een nieuw systeem voor een aanduidingsbord voor wegafsluiting, voorzien van Profibus communicatiemogelijkheden voor een tunnelproject in Oslo. Scandisign wendde zich tot de HMS geautoriseerde distributeur AD Elektronikk in Noorwegen voor de ontwikkeling van een flexibele, slanke en kostengunstige oplossing. AD Elektronikk koos voor de integratie van Anybus-IC in het bord om zo de Profibus communicatie te kunnen realiseren. Het bood Scandisign AS daarmee een snelle, veilige, makkelijke en flexibele manier om het eindproduct te maken.

Snelle implementatie
Time-to-market is zeer belangrijk voor Scandisign AS aangezien het bedrijf dient te zorgen voor een efficiënte levering die overeenkomt met de behoeften van de klant. Dus toen de behoefte aan een aanduidingsbord met Profibus communicatie ontstond, moest Scandisign snel met een oplossing komen. De eindproducten zouden worden toegepast in de “Festningstunnelen”, een ondergrondse tunnel in het centrum van Oslo. Scandisign startte een samenwerking met AD Elektronikk. AD Elektronikk wist snel een oplossing te ontwikkelen met daarin opgenomen Anybus-IC, een regelaar, schakelaar en microcontroller. Deze onderdelen werden vervolgens geïntegreerd op een bestaand printed circuit board van Scandisign. De pcb werd vervolgens verzonden naar de fabrikant van Scandisign voor de finale productie. Meer dan 500 circuit boards met Anybus-IC zijn inmiddels in de tunnel geïmplementeerd.

Flexibele overgang tussen twee communicatiesystemen
Enkele maanden later kreeg Scandisign een nieuw verzoek van de klant: dit keer had deze behoefte aan connectiviteit via Ethernet/IModbus TCP in plaats van Profibus. Scandisign AS was in staat om de flexibiliteit van de Anybus-oplossing volledig te doorgronden. Binnen enkele weken draaide alles met de nieuwe connectiviteit. AD Elektronikk realiseerde deze nieuwe wijze van communiceren door een twee printplaat te ontwerpen en deze te plaatsen op de bestaande printplaat, een zogenaamde ‘piggy back’. De Anybus-IC en de Ethernet RJ45 connector werden op de carrier geplaatst en daarna verbonden met het moederbord. Ze maakten tevens updates van de firmware om zowel Profibus als Ethernet te kunnen handlen. Hierdoor kan hetzelfde moederbord worden gebruikt voor de beide communicatie-oplossingen. Momenteel werkt AD Elektronikk, teneinde het product nog goedkoper te kunnen produceren, aan een herontwerp van de printplaat om zo een nog betere oplossing te kunnen aanbieden en meer flexibiliteit toe te voegen aan de aanduidingsborden.

De Anybus-IC is een familie van volledig uitwisselbare single-chip interfaces voor industriële netwerken. De familie is geoptimaliseerd voor veldapparaten, waarbij kleine afmetingen en meervoudige netwerkconnectiviteit belangrijk zijn. Alles is geïntegreerd in een single-board oplossing die perfect past in een standaard DIL32-chip socket en slechts 9 cm² aan ruimte inneemt.
De Anybus-IC bevat alle digitale en analoge hardware evenals alle noodzakelijke software om te kunnen communiceren met het geselecteerde netwerk. Het is een bewezen oplossing die is getest en goedgekeurd voor veldbus/Ethernet conformiteit. Anybus-IC is leverbaar als Profibus-DP slave, DeviceNet adapter, CANopen slave, Profinet slave en als gecombineerde Ethernet/IP adapter/Modbus-TCP slave. Alle Ethernet versies van de Anybus-IC bevat industriële functionaliteit bovenop het real-time Ethernet protocol. De IT functies omvatten een dynamische embedded web server, FTP server en e-mail client.

Scandisign AS is een lid van de SafeRoad Group. Scandisign AS werd in 1998 opgericht en is tegenwoordig een van Noorwegens grootste leveranciers van LED-based verkeerslichten en verlichte aanduidingsborden voor bovengrondse parkeergarages en vliegvelden. Alle producten worden in-huis ontwikkeld en daarna buiten het bedrijf door samenwerkende partners geproduceerd. De gepatenteerde technologie van het bedrijf biedt klanten superieure eigenschappen: coherente verlichting over grote formaten (breedtes tot 2,4 m), laag verbruik en kleine plaatdiktes.

De SafeRoad Group is een belangrijke leverancier van producten en oplossingen voor verkeersveiligheid. De groep telt 1500 medewerkers in 10 landen. De activiteiten omvatten vele oplossingen, waaronder verkeersborden, technische producten, wegmarkering, straatverlichting, vangrails en rots- en tunnelbeveiliging. SafeRoad is tevens leverancier van marine systemen, balconsystemen en straatmeubilair.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers