www.technologieenindustrie.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue 9.0

De nieuwe versie van de PcVue software van ARC Informatique zet vooral in op het openen van links naar nieuwe protocollen, zoals de integratie van BACnet (HVAC management) of WAGO-DALI Smart Generator (lichtbronmanagement) en op de verdere verbetering van de ergonomie. Versie 9.0 bevat belangrijke innovaties die ertoe bijdragen het energieverbruik van gebouwen verder te terug te brengen, en bovendien de deployment en operating kosten voor het monitoren van projecten te drukken.

PcVue 9.0
PcVue is ontwikkeld in 1985 en onderscheidt zich door zijn geavanceerde ergonomie en krachtige object georiënteerde tools. Het verkort de ontwikkel- en deploymenttijd aanzienlijk voor niet alleen gebouwmanagement-applicaties, maar eveneens voor ziekenhuizen, vliegvelden, kantoren etc.
Voor de ontwikkeling en upgrading van PcVue, konden de ARC Informatique teams terugvallen op de door hun inmiddels opgebouwde ervaring bij meer dan 38.000 licenties. Direct vanaf het begin van de ontwikkeling van PcVue 9.0 werd het accent gelegd op het openen van de systemen en het integreren van nieuwe protocollen. Allereerst werd het BACnet (Building Automation and Control Network) protocol geïntegreerd. Dit wordt toegepast voor het beheren van meervoudige automatische controllers in gebouwen (HVAC, regelaars, etc.). De WAGO-DALI Smart Generator werd eveneens opgenomen om de regeling van alle lichtbronnen in een gebouw te faciliteren en de energieverbruikniveaus te optimaliseren. De CAD Smart Generator maakt op zijn beurt het genereren van blockdiagrammen mogelijk op basis van AutoCAD en geeft toegang tot een efficiënter block managementsysteem. Daarna werd de Siemens Step 7TM Smart Generator toegevoegd, waarmee een omgeving voor Siemens automatische controllers werd geïntegreerd. Dit reduceert de ontwikkeltijd en koppelt de monitoring database met de automatische controllers. Tenslotte werd de configuration file exchange via FTP servers in het product geïntegreerd. Hiermee wordt het mogelijk om informatie op een FTP server op te slaan of uit te lezen. Met name kunnen rapporten worden doorgezonden en automatisch op het netwerk beschikbaar worden gemaakt.

PcVue 9.0 is een van de eerste tools op de markt die volledig Windows 7, Windows Server 2008 en SQL Server 2008 ondersteunen, maar het is uiteraard eveneens compatibel met Windows XP, Windows Vista en Window 2003 server om ervoor te zorgen dat de vele klanten die eerdere versies van PcVue gebruiken toch een volledig return-on-investment kunnen realiseren. PcVue kenmerkt zich voorts door belangrijke verbeteringen op het gebied van ergonomie en gebruikersgemak:
- Single Sign-On Support. Single Sign-On maakt automatische gebruikersidentificatie mogelijk als PcVue wordt gebruikt in Microsoft® Windows Terminal Server omgevingen en Microsoft® Windows autorisatie als Windows domain control en Active Directory worden ingeschakeld.
- FactoryLinkTM Smart Generator is verder geüpgrade teneinde de migratie nog eenvoudiger te maken. Naast de conversie van alle graphics (mimics, symbolen en templates) en de basis, zorgt de nieuwste versie van de FactoryLink Smart Generator voor automatische conversie en presentatie van TCP-communication objects en mapping en houdt bovendien rekening met de eisen ten aanzien van tag scaling.
- CAD Smart Generator, voor het importeren van CAD files. Met de native interface voor het integreren van CAD-files (dwg,dxf), kan de CAD Smart Generator worden gebruikt om AutoCAD® block references te linken met PcVue objecten. De PcVue 9.0 mimics die zo worden gecreëerd hebben een bitmap achtergrond, gecombineerd met animatiesymbolen en alle overeenkomstige variabelen. om zo elke source file blokkade te kunnen opvangen.
- De PcVue 9.0 grafische interface omvat tevens vele verbeterde opties. Filtering, sorting en de analyse van alarm- of setting-windows is makkelijker met de V9 versie. De settings vensters ondersteunen nu geavanceerde sorting functies en pop-up vensters. Bij de trend-windows is het nu mogelijk om looptijden in de vorm van een ‘dd;hh;mm;ss’ format te displayen in de taakbalken om zo de analyse ervan makkelijker te maken. Om een gebeurtenis te monitoren over een bepaalde tijd, ondersteunt het settings-venster nu timefiltering door middel van start- en einddatum of startdatum en richting. Dit maakt de informatie makkelijker toegankelijk.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers