www.technologieenindustrie.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue 9.0

De nieuwe versie van de PcVue software van ARC Informatique zet vooral in op het openen van links naar nieuwe protocollen, zoals de integratie van OPC KEPWARE servers en Smart Generator Step7®. Versie 9.0 bevat belangrijke innovaties die de deployment- en operatingkosten van procesmonitoring projecten en installaties verder omlaag helpen te brengen.

PcVue 9.0
PcVue werd ontwikkeld in 1985 en is momenteel een nieuwe-generatie SCADA softwarepakket dat zich onderscheidt door zijn geavanceerde ergonomie en krachtige object georiënteerde tools. Het verkort de ontwikkel- en deploymenttijd aanzienlijk voor controletoepassingen bij industriële processen en installaties, of die nu betrekking hebben op assemblagebedrijven dan wel op chemische, farmaceutische of voedselverwerkende bedrijven, of zelfs toegepast worden bij de infrastructuur van snelwegen, transport of energieoverbrenging, etc. Voor de ontwikkeling en upgrading van PcVue, konden de ARC Informatique teams terugvallen op de door hun inmiddels opgebouwde ervaring bij meer dan 38.000 licenties. Direct vanaf het begin van de ontwikkeling van PcVue 9.0 werd het accent gelegd op het openen van de systemen en het integreren van nieuwe protocollen.

In eerste instantie werden servers van OPC KEPWARE, wereldwijd leidend op het gebied van communicatieprotocollen, geïntegreerd. Bundels werden toegevoegd om de integratie van meer dan honderd nieuwe automatische controller protocollen mogelijk te maken. Door deze toe te voegen aan de reeds aanwezige protocollen (Siemens, Schneider, etc) ondersteunen de systemen nu merken als ALLEN BRADLEY, BECKHOFF, HONEYWELL, MITSUBISHI, YOKOGAWA etcetera.
Daarna werd Smart Generator Step7® toegevoegd om een omgeving voor Siemens automatische controllers te integreren. Dit reduceert de ontwikkeltijd en koppelt de monitoring database met de automatische controllers. Tenslotte werd de configuration file exchange via FTP servers in het product geïntegreerd. Hiermee wordt het mogelijk om informatie op een FTP server op te slaan of uit te lezen. Met name kunnen rapporten worden doorgezonden en automatisch op het netwerk beschikbaar worden gemaakt.

PcVue 9.0 is een van de eerste tools op de markt die volledig Windows 7, Windows Server 2008 en SQL Server 2008 ondersteunen, maar het is uiteraard eveneens compatibel met Windows XP, Windows Vista en Window 2003 server om ervoor te zorgen dat de vele klanten die eerdere versies van PcVue gebruiken toch een volledig return-on-investment kunnen realiseren. PcVue kenmerkt zich voorts door belangrijke verbeteringen op het gebied van ergonomie en gebruikersgemak:
- FactoryLinkTM Smart Generator is verder geüpgrade teneinde de migratie nog eenvoudiger te maken. Naast de conversie van alle graphics (mimics, symbolen en templates) en de basis, zorgt de nieuwste versie van de FactoryLink Smart Generator voor automatische conversie en presentatie van TCP-communication objects en mapping en houdt bovendien rekening met de eisen ten aanzien van tag scaling.
- CAD Smart Generator, voor het importeren van CAD files. Met de native interface voor het integreren van CAD-files (dwg,dxf), kan de CAD Smart Generator worden gebruikt om AutoCAD® block references te linken met PcVue objecten. De PcVue 9.0 mimics die zo worden gecreëerd hebben een bitmap achtergrond, gecombineerd met animatiesymbolen en alle overeenkomstige variabelen, om zo elke source file blokkade te kunnen opvangen.
- De PcVue 9.0 grafische interface omvat tevens vele verbeterde opties. Om het genereren van 3D mimics mogelijk te maken en om te kunnen voldoen aan de terugkerende behoeften aan automatische generatie, kunnen de modellen nu worden opgeslagen als tekstbestand. Dit betekent dat deze objecten door externe tools kunnen worden gegenereerd, zodat ontwikkeltijden kunnen worden teruggebracht en het risico op fouten kan worden verminderd. Filtering, sorting en de analyse van alarm- of setting-windows is makkelijker met de V9 versie. De settings vensters ondersteunen nu geavanceerde sorting functies en pop-up vensters. Om een gebeurtenis te monitoren over een bepaalde tijd, ondersteunen de settings-vensters nu timefiltering door middel van start- en einddatum of startdatum en richting. Dit maakt de informatie makkelijker toegankelijk.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers