www.technologieenindustrie.com
LEROY-SOMER

Digistart D2 en D3 elektronische regelaar

Deze uitzonderlijk compacte oplossing biedt complete controle over opstarten, alsmede een antwoord op eisen betreffende energiebesparing.

Digistart D2 en D3 elektronische regelaar
Digistart, de nieuwe elektronische regelaar van Leroy-Somer voor draaistroommotoren, integreert de nieuwste technische noviteiten inclusief een geoptimaliseerde by-pass functie. Digistart is leverbaar in twee ranges afhankelijk van de wensen van de markt:
- D2 range, 18 tot 200 A: compacte softstarters,
- D3 range, 23 tot 1600 A: geavanceerde regelaars.

Economie en compactheid
Het toepassen van de bypass biedt essentiële besparingen:
- 4% reductie van het verbruik bij stationair gebruik
- geen geforceerde ventilatie
- 1 tot 2 factoren minder wat betreft de dimensionering.

Het werkingsprincipe is als volgt: de vermogenselektronica wordt gebruikt voor het aanlopen en daarmee begrenzen van de stroomafname van de draaistroommotor. Daarna wordt deze omgeleid aan het eind van opstartfase door de interne bypass. De regelelektronica wordt gebruikt om de motor te beschermen en af te regelen tot aan de stopfase. Digistart biedt deze bypass-functionaliteit waardoor extra besparingen op de uitwendige contacten en de implementatie mogelijk worden. De compactheid van de Digistart reduceert het complete installatiegewicht en -volume aanzienlijk.

Digistart is ideaal voor het upgraden van bestaande installaties en maakt het koppelen mogelijk van in driehoek geschakelde motoren, die een star/delta opstart op een gunstige manier vervangen, bovendien gebruikt hij de 6 motorvoedingskabels. Daarnaast zorgt dit voor een besparing van tenminste één schaalfactor wat betreft de afmetingen van de regelaar.

Eenvoud
De intuïtieve Digistart navigator maakt een eenvoudige aanpassing van de stroombereiken of -grenzen mogelijk. De operator heeft directe toegang om de waarden van de pomp-, ventilatie- en transportfuncties in te stellen, etcetera.

Digistart faciliteert het monitoren van de installatie door de gebruiker de volgende mogelijkheden te bieden:
- toegang tot het tijdgedateerde log van failsafe activiteiten wat betreft de bediening, alsmede events, verbruik, en operating condities
- het kunnen herleiden van parameterveranderingen
- het simuleren van de werking door activering van de regelcommando’s
- het tonen van de input/output status
- het verzorgen van rapporten over operating tijd, aantal start-ups…

Flexibiliteit
Digistart kan werken met 200-440 V, 220-575 V of 690 V driefasen netwerken. Hij kan ook meerdere parallel gekoppelde draaistroommotoren aansturen alsmede een gelijkstroommotor. Beschikbaar op D3 (waarden 360 tot 1600 A) kunnen de voedingsin- en uitgangen op verzoek boven en/of onder de starter worden geplaatst, afhankelijk van de ligging van de kabels in de kast. Digistart optimaliseert op deze manier de installatie in de kast. De beschikbare veldbus modules zijn: Modbus RTU, poort USB, DeviceNet en Profibus.

Perfect ontworpen elektronische regelaar
Digistart maakt gebruik van de nieuwste elektronische regeltechnologie: aanlopen en stoppen zijn afgestemd op de belasting, automatische optimalisatie van de parameters doordat de machine ‘leert’ van de start-ups. Het omvat bovendien een zodanig afremverloop dat ook pompapplicaties mogelijk zijn, het resultaat van 15 jaar ervaring en know-how van Leroy-Somer op dit gebied. De mogelijkheid om te werken met slechts twee operationele voedingseenheden, het afschakelen van de bescherming om gedwongen werking te garanderen (rookextractie, brand) maakt van de Digistart een geschikte oplossing die tegemoet komt aan de eisen van gevoelige installaties.

Digistart biedt complete bescherming door:
- continue thermische modellering voor maximale motorbescherming (zelfs in geval dat de elektriciteit wordt afgesloten)
- failsafe activering bij instelbare vermogensdrempels
- controle van onbalans in de stroomfase
- monitoren van de motortemperatuur en de omgeving door CTP of PT 100
- en optioneel, failsafe activering van de installatie als gevolg van aardingsfouten, alsmede bescherming tegen netwerkover- of onderspanning.

Met Digistart levert Leroy-Somer compacte, economische, hoog renderende en communicerende regelaars die beter zijn geïntegreerd in industriële installaties en die substantiële besparingen mogelijk maken.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers