www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

Maplesoft introduceert nieuwe range oplossingen

Maplesoft kondigde vandaag de introductie aan van verschillende nieuwe producten die engineers kunnen helpen bij het oplossen van complexe engineering modeleer- en simulatieproblemen: het gaat om MapleSim 3, MapleSim Control Design Toolbox en MapleSim LabVIEW Connector.

Maplesoft introduceert nieuwe range oplossingen
- MapleSim 3. MapleSim, Maplesoft’s core physical modeling product, beschikt over een omvangrijk modelleerplatform dat in deze release aanzienlijk is verbeterd. De modelleerprestaties zijn uitgebreid met nieuwe componentenbibliotheken voor hydraulische en elektrische machines en verfijnde solvers die nog complexere modellen aan kunnen. Bovendien leiden de nieuwe user interface features tot een kortere ontwikkeltijd en een soepeler workflow. De symbolic technologie van MapleSim genereert hoog geoptimaliseerde, op formules gebaseerde modellen die de beste real-time prestaties leveren in belangrijke applicaties, zoals hardware-in-the-loop (HIL) simulatie. Gebouwd op het fundament van ’s werelds krachtigste symbolic rekenmachine, biedt MapleSim de meest uitgebreide range geavanceerde analysetools, met ondersteuning voor sensitivity analyse, optimalisatie en geavanceerde visualiseringstechnieken.

- MapleSim Control Design Toolbox. De MapleSim Control Design Toolbox levert een solide set essentiële regeltechnische ontwerptools die een uitbreiding vormen op MapleSim’s uitzonderlijke plant-modelleer-competenties op het terrein van control design. De toolbox maakt gebruik van de symbolic benadering voor het ontwerpen, analyseren en testen van regelsystemen, die uitmondt in grotere flexibiliteit en nauwkeurigheid. Door plants en regelaars samen te ontwikkelen binnen de MapleSim omgeving, wordt het ontwikkelproces versneld en worden de kosten van gereedschapswisseling gereduceerd. MapleSim vergroot tevens de mogelijkheden voor hergebruik van regelaarontwerpen via ingebouwde technische documentatie tools.

- MapleSim LabVIEW Connector. Deze toolbox integreert de omvangrijke modelleeromgeving van MapleSim in het populaire LabVIEW real-time platform van National Instruments (NI). Ingenieurs die LabVIEW gebruiken kunnen binnen de intuïtieve visuele modelleeromgeving van MapleSim, snel complexe engineering systeemmodellen ontwikkelen en optimaliseren. Deze nieuwe toolbox is een aanvulling op de MapleSim Simulink Connector (voorheen bekend als de MapleSim Connectivity Toolbox) die een verbeterde aansluiting biedt met Simulink en Real-Time Workshop. Als ze worden gecombineerd, garanderen deze producten dat MapleSim nu met alle populaire real-time platformen kan worden verbonden.

“Deze uitgebreide oplossing is een kritisch deel van Maplesoft’s missie om de engineering gemeenschap te voorzien van alle benodigde onderdelen om de groeiende en steeds complexer wordende ontwerpuitdagingen aan te kunnen.” aldus Jim Cooper, President en CEO van Maplesoft. “Physical modeling is absoluut de drijvende kracht achter de ontwerpen van morgen. Deze producten leveren betere geïntegreerde toolchains en krachtige tools om snel maximaal voordeel te behalen uit physical modeling. Expert modelers kunnen meer sneller doen, en traditionele technieken kunnen makkelijk worden gemoderniseerd.”

Als onderdeel van zijn verbeterde engineeringoplossingen, kondigde Maplesoft tevens een belangrijke uitbreiding aan van zijn Application Engineering Division, met de intentie om een snelle ondersteuning op het gebied van modeling en advisering te gaan bieden, alsmede te helpen bij het implementeren van nieuwe technieken in engineeringprojecten. Deze groep heeft een wereldwijde scope en service, waarin de diensten van Maplesoft’s solution partners van over de hele wereld worden geïntegreerd.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers