www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Intelligente gateway van HMS Industrial Networks verbindt SAE J1939 netwerken met Siemens PLC systemen

Deze nieuwe aanvulling van de Anybus gateway-familie stelt een Profibus-DP Master in staat J1939 netwerkdata te lezen en schrijven voor regel- en monitoring-taken. De gateway realiseert dit door simultaan als een Profibus-DP slave op een Profibus netwerk te opereren en als een CAN node op een J1939 netwerk. Data wordt uitgewisseld tussen beide netwerken, gebaseerd op een door de gebruiker gedefinieerde configuratie. HMS levert een gratis Windows-based configuratie tool (BWConfig) waarmee de gebruiker de J1939 parameter (PGN) data kan inlezen in de input- en output tabellen van de module, die toegankelijk zijn voor de Profibus Master via het Profibus-DP netwerk.

Intelligente gateway van HMS Industrial Networks verbindt SAE J1939 netwerken met Siemens PLC systemen
Met zijn robuuste industriële ontwerp is het apparaat ontworpen voor gebruik in een brede variëteit aan toepassingen en industrietakken. Deze omvatten zwaar materieel dat wordt gebruikt in de landbouw, bouw, brandweer en hulpdiensten, olie- en gasindustrie, mijnbouw, energieopwekking, motorregeling, material handling, vrachtwagens, massatransport en marine applicaties. Typische toepassingen worden gevonden in de olie & gas productie, of bij voertuigapplicaties waar de gateway wordt gebruikt als een interface tussen het J1939 netwerk en Profibus-based industriële PLC’s.

Aan de Profibus kant ondersteunt de gateway Profibus-DP slave functionaliteit met cyclische I/O datatransmissie, waarbij tot 244 bytes Input en 244 bytes Output data kunnen worden verwerkt. Aan de J1939 kant ondersteunt de gateway tot 35 inkomende J1939 transport protocol (large message) sessies en kan hij tot 120 verschillende PGN’s in de Input data point configuratie monitoren en tot 100 verschillende PGN’s in de Output data point configuratie verzenden. De J1939 transport protocol (large message) handler weigert inkomende sessie verzoeken (zowel BAM als RTS/CTS) voor PGN/Address combinaties die niet als input data points zijn geconfigureerd.

De J1939-to-Profibus gateway is het nieuwste lid van de HMS Anybus gateway familie die uit meer dan 180 verschillende versies bestaat, die de inter-netwerk communicatie verzorgen tussen bijna alle veldbus of Industrial Ethernet netwerken.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers