www.technologieenindustrie.com
AMPHENOL

Pepperl+Fuchs heeft besloten de Amphenol-RJ Switch aan haar programma toe te voegen

Om te kunnen voldoen aan de eisen betreffende industriële toepassingen in explosieve atmosferen, heeft de Duitse fabrikant van sensoren en elektronische componenten voor industriële automatiseringsdoeleinden Pepperl+Fuchs, de robuuste Ethernet Switch van Amphenol geadopteerd, die in overeenstemming is met de ATEX Zone 2 voorschriften.

Pepperl+Fuchs heeft besloten de Amphenol-RJ Switch aan haar programma toe te voegen
Bepaalde industriële applicaties omvatten de monitoring en controle van industriële processen, inclusief data-acquisitie, in zware omgevingen, en soms zelfs in zones waar gewerkt wordt onder explosieve omstandigheden. Deze zones worden beschermd door drastische voorschriften die voortkomen uit een Europese richtlijn, de ATEX (Explosive Atmosphere) voorschriften die drie hoofdzones definiëren. Aldus is elektronische apparatuur met ATEX Zone 2 classificatie compatibel met werkatmosferen die tijdelijk en/of licht explosief zijn, terwijl apparatuur die gemarkeerd is met ATEX Zone 1 gebruikt kan worden in zones die regelmatig explosieve atmosferen bevatten. ATEX Zone 0 apparatuur, daarentegen, is de enige apparatuur die kan worden gebruikt in permanent explosieve atmosferen.

Om signalen vanuit gevaarlijke zones te kunnen versturen naar volledig veilige dataprocessing gebieden, heeft Amphenol een robuuste 5-poort Ethernet Switch ontwikkeld, de RJ Switch. Pepperl+Fuchs, de Duitse fabrikant van sensoren en elektronische componenten voor industriële automatiseringsdoeleinden, wilde deze niche bedienen en was daarom op zoek naar een hoogkwalitatief product om haar programma mee aan te vullen. Logischerwijs koos het bedrijf voor de Amphenol RJ Switch die nu onder licentie van de Amerikaanse producent wordt verkocht.

“Afgezien van de ATEX Zone 2 classificatie, profiteert de RJ Switch ook van een zeer zorgvuldig productieproces en heeft het product met name unieke technische eigenschappen die het, naar onze mening, ongeëvenaard maken op de markt.” aldus Andreas Grimsehl, productmarketingmanager bij Pepperl+Fuchs.

Met zijn vijf poorten, heeft de RJ Switch een range van 200 meter voor Ethernet links en kan hij signalen overdragen naar andere componenten in een Ethernet-systeem. De vijf RJ Switch poorten worden tevens versterkt door de RJField technologie (een Amphenol octrooi). Voorts verbetert een mechanische veer de afsluitbeveiliging. Het afkoppelen van een poort impliceert een bepaalde actie van de operator. Hoewel die actie eenvoudig is en geen specifieke gereedschappen vereist, beperkt het wel de risico’s van onverwachte ontkoppeling onder belasting. Daarnaast past het zich aan aan de maximale output van de apparatuur, i.c. 10 of 100 Mbits/s. De intelligentie van de schakelaar komt ook tot uiting in zijn Crossover functie die automatisch het type kabels herkent waarmee het apparaat is verbonden. Tenslotte is de RJ Switch compatibel met een IP68 beschermingsniveau en kan hij functioneren bij normale temperaturen tussen -40°C en +75°C waardoor hij gebruikt kan worden in een breed spectrum aan toepassingen onder zware omstandigheden.

Fotobijschrift voor de Amphenol-RJ Switch jpg:
De Amphenol-RJ robuuste Ethernet Switch combineert ATEX Zone 2 compatibiliteit met eersteklas prestatieniveaus.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers