www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

Maple mathematische software helpt zendernetwerk operator Arqiva bij het modelleren van antennes en analysesystemen, er zo voor zorgend dat zendsignalen binnen het gespecificeerde gebied worden ontvangen.

Maple mathematische software helpt zendernetwerk operator Arqiva bij het modelleren van antennes en analysesystemen, er zo voor zorgend dat zendsignalen binnen het gespecificeerde gebied worden ontvangen.
Verantwoordelijk voor een groot deel van de Britse zend- en mobiele communicatie-infrastructuur, levert Arqiva draadloze, satelliet en aardse omroepdiensten aan een groeiend aantal landen over de wereld. Alle aardse uitzendingen voor Britse televisiestations, inclusief de nieuwe digitale netwerken en de draadloze voorzieningen voor mobiele, draadloze breedband, voice en data services voor zowel de commerciële als de overheidsmarkten, worden door het bedrijf verzorgd. De garantie dat hun stations voldoen aan de eisen en het vereiste vermogen en dekking leveren is cruciaal.

De ingenieurs van Arqiva zijn voortdurend bezig met het verbeteren van hun producten en de software tools die ze gebruiken.
“Teneinde volledig inzicht te krijgen in hoe onze producten werken en in de aard van de wiskunde erachter, hebben we iets nodig waarmee we snel en eenvoudig kunnen doorgronden wat er gebeurt”, zegt Arqiva’s Senior Technologist Karina Beeke. “Maple biedt precies die mogelijkheid, met 3D graphics en een simpele interface.”

Maple zorgt voor de stroomlijning van de analyse in engineering en wetenschappelijke projecten en voor verbetering van de kwaliteit. Met fly-through animaties en 3D plot annotaties, omvat het pakket geavanceerde mathematische functionaliteit en point-and-click tools voor het ontwerp van de besturingssystemen. Met features als context-sensitive menu’s en krachtige probleemoplossende tools, is de software intuïtief en kan zonder veel training worden gebruikt.

Aan deze voor Arqiva veelheid aan bruikbare features, voegt Maple toe space curve (ruimtekromme), aptitude, curve fitting alsmede de mogelijkheid om de roteren en in te zoomen op de onderdelen. Een belangrijk voordeel zijn, volgens Karina, de flexibiliteit en de toepassingsmogelijkheden.
“Met Maple kunnen we simpel starten en vervolgens gaande de weg ontwikkelen zonder dat we de volledige achtergronden hoeven te begrijpen.” Arqiva heeft eveneens een versie van de Maple Global Optimization Toolbox aangeschaft met overeenkomstige antenne-eigenschappen voor een juiste afstemming. Karina is ook positief over de ‘zeer goede ondersteuning’ en de uitgebreide door Maplesoft online beschikbare gestelde bronnen. Een gebruikersforum completeert een online bibliotheek van algoritmen en een troubleshooting gids.

Bijschrift: Met Maple geanalyseerd zendernetwerk.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers