www.technologieenindustrie.com
Seco Tools

Double Quattromill® 22 van Seco geeft intensieve vlakfreesbewerkingen een boost

Seco's nieuwste doorbraak in vlakfrezen, de Double Quattromill® 22 verhoogt het spaandebiet aanzienlijk en stelt werkplaatsen in staat om de capaciteit van hun gereedschap optimaal te benutten. De nieuwe frees, voor zowel ruwen als semi-finiseren, beschikt over snijplaten met acht snijkanten die op een kostenefficiënte manier de snijdiepte vergroten voor een hoge productie.

Double Quattromill® 22 van Seco geeft intensieve vlakfreesbewerkingen een boost
HQ_IMG_Double_Quattromill_22.jpg

De Double Quattromill® 22 is beschikbaar in versies met een aanvalshoek van 45° of 68° voor een snijdiepte van respectievelijk maximaal 9 mm en 11 mm. Anders dan bij de standaard vlakfrezen zijn de snijplaten van de Double Quattromill® 22 extreem soepelsnijdend, wat leidt tot lagere snijkrachten/een lager stroomverbruik en een langere standtijd.

Vanwege de twee opties voor de aanvalshoek valt de Double Quattromill® 22 in het overgangsgebied tussen eenvoudig en voordelig frezen. Kies uit freeslichamen met vaste zittingen of cassettes, standaard of dichtvertand en metrische of inch-versies. Seco heeft ook haar nieuwe oppervlaktestructuurtechnologie toegepast op de spaankamers van het freeslichaam van de Double Quattromill® 22 voor verbeterde spaancontrole en -afvoer alsmede duurzaamheid.

Voor de Double Quattromill® 22 zijn drie snijplaatseries beschikbaar met verschillende snijkant- en kwaliteitsopties. De ME12-geometrie werkt met superlegeringen en roestvast staal. De M12-geometrie is beschikbaar in vele kwaliteiten voor compatibiliteit met de meeste werkstukmaterialen. De M18 dekt staalsoorten en gietijzer, waarvoor een zwaardere snijkantbescherming vereist is.

Neem voor meer informatie over de Double Quattromill® 22 contact op met een lokale Seco-vertegenwoordiger of ga naar de Double Quattromill® 22-productpagina.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers