www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus-S: nieuwe optische vezel interface Profinet-IRT, gebaseerd op bewezen Siemens ERTEC-200 technologie

HMS Industrial Networks breidt zijn Profinet productlijn uit met de introductie van de Anybus-S Profinet-IRT interface met fiber optic connectoren. De embedded communicatiemodule, Anybus-S for Profinet, combineert een Profinet interface met IRT functies volgens de Class C standaard. De intelligente communicatiemodule is gebaseerd op de ERTEC-200 technologie van Siemens in omvat alle analoge en digitale componenten voor een effectieve Profinet IO interface met IRT eigenschappen, inclusief een geïntegreerde 2-port real-time schakelaar.

Anybus-S: nieuwe optische vezel interface Profinet-IRT, gebaseerd op bewezen Siemens ERTEC-200 technologie
De koppeling met het fysieke netwerk wordt gemaakt via twee SC-RJ fiber optic connectoren. Deze module is specifiek bedoeld voor gebruik in de autoindustrie. Veel autoproducenten gebruiken fiber-optic-technologie in hun bestaande Interbus installaties en migreren momenteel naar Profinet met fiber optic transmissie. De overstap naar Profinet wordt gezien als een natuurlijke evolutie vanuit Interbus en zal de komende vijf jaar stapsgewijs plaatsvinden. De on-board, krachtige ERTEC-200 processor van Siemens neemt het complete Profinet protocol autonoom voor zijn rekening en ontlast de main processor van het veldapparaat volledig van het processen van het protocol. De dual-port RAM-gebaseerde hardware en software interface van de module is standaard en functioneel identiek aan alle andere Anybus-S modules.
 
Deze uitwisselbaarheid wordt gefaciliteerd door een 16-pin RJ11 connector die de koppeling met alle andere veldbus- en Ethernet modules van de Anybus-S familie veiligstelt, zonder de interface van het apparaat te hoeven aan te passen. Profinet-IO levert real-time communicatie met hogesnelheid dataverwerking en faciliteert bovendien de applicatie van industriële IT-functies. De fiber optic transmissie garandeert een hoog niveau van immuniteit voor elektromagnetische storing en een geavanceerde monitoring van de transmissiekwaliteit.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers