www.technologieenindustrie.com
REDEX

PDP: een nieuw concept in de aandrijftechniek

De nieuwe PDP is een kostengunstige oplossing voor hoog-precieze tandheugel-applicaties.

PDP: een nieuw concept in de aandrijftechniek
PDP is de eerste reeks van “Preloaded Double Pinion” voor hoog-precieze tandheugelapplicaties. Het komt er op neer dat PDP is opgebouwd uit twee geslepen WMH rondsels verbonden via een gepatenteerd preload systeem teneinde de tandwielspeling van de tandheugeloverbrenging fors te reduceren. Het betekent dat de tanden van het rondsel precies in elkaar passen als ze met elkaar gekoppeld worden.

Het innovatieve PDP concept maakt positioneren met hoge precisie en reproduceerbaarheid mogelijk met een zeer concurrerend budget. Bij veel toepassingen elimineert het de behoefte aan twee gekoppelde planetaire reductoren. Gemonteerd op de uitgaande flens van SRP, de high-tech planetaire overbrenging van REDEX ANDANTEX, onderscheidt de PDP zich door zijn prestatieniveau:
- Superieure nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van minder dan 0,1 mm
- Superieure torsiestijfheid en extreem hoge radiale stijfheid en kipmomenten. Het werkelijke verschil wordt gevonden in wat in feite veel belangrijker is voor de gebruiker: de gecombineerde stijfheid. Op basis van dit criterium is de sub-assembly SRP + PDP tussen de 10 en 20% beter dan vergelijkbare units die op de markt beschikbaar zijn
- Een hoge inputsnelheid (tot 1200 omw/min)
- Maximaal versnellingskoppel en nominaal koppel (van 1000 tot 2840 Nm).

Door het universele ontwerp, zorgt de PDP ervoor dat ontwerpbureaus altijd precies de goede oplossing voor hun high-tech eisen kunnen vinden, dankzij de zeer brede range en de talloze opties die beschikbaar zijn na montage op de SRP:
- Vier verschillende modules met rechte of conische vertanding
- Acht overbrengingsverhoudingen
- Hoekoverbrengingen beschikbaar in alle afmetingen
- Complete oplossingen met reductor + rondsel + tandheugel beschikbaar in alle afmetingen (twee output rondseldiameters beschikbaar voor elke afmeting).

De input koppeling is beschikbaar over de hele range als een in-lijn flensversie of met een 90° hoek (samen met een hoog-kwalitatieve hoekaandrijving).

PDP is een concurrerend alternatief voor kogelomloopspindels, met superieure eigenschappen.
 
Het is de ideale oplossing voor veeleisende applicaties: houtverwerkende machines, CNC freesmachines, hoog-precieze assemblagemachines en gereedschapsmachines.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers