www.technologieenindustrie.com
CIAT

Floway

De Floway dual-flow luchtbehandelingsunit is een plug-and-play ventilatieapparaat dat is ontworpen om de lucht in gebouwen te verversen door verse buitenlucht binnen te leiden, in overeenstemming met de RT 2012 voorschriften. Door optimalisatie van de thermische cyclus waarbij warmte uit de afgezogen lucht wordt teruggewonnen en door gebruik van de nieuwe CIAT HEE (high energy efficiency) ventilatoren, verlaagt Floway het energieverbruik met 40% vergeleken met eerdere oplossingen. De range afmetingen en configuraties maakt Floway geschikt voor zowel nieuwe systemen als voor de renovatiemarkt.

Floway
Floway kenmerkt zich door een zeer hoge thermische efficiëntie en een laag elektriciteitsverbruik. Voorheen werd 50% van de energie, benodigd voor de verwarming van verse lucht door de afgezogen lucht geleverd; Floway verhoogt dit percentage tot minstens 80%. Om dit resultaat te behalen is gebruik gemaakt van hoog-efficiënte warmteterugwinningssystemen. Deze systemen zijn ofwel van het plaat-type (verticale of aan het plafond opgehangen modellen) dan wel roterend (conventioneel model), afhankelijk van het model. Plaatterugwinning-units zijn ‘tegenstrooms’ met de instromende luchtstroom teneinde de warmte-uitwisseling met de gebruikte afgezogen lucht zo optimaal mogelijk te maken. De verse luchtstroom volgt daarbij een pad in de tegenovergestelde richting van de afgezogen stroom. Daarnaast maakt Floway gebruik van HEE motoren en turbines om het energieverbruik te verminderen.
De geometrie van de luchtturbines is compleet opnieuw ontworpen, waarbij gebruik is gemaakt van uitgebreide onderzoeken naar luchtstromingen die vooral gericht waren op het verbeteren van de efficiency. Een tweede belangrijke vernieuwing is dat nu borstelloze mottoren worden toegepast. De EC technologie die in deze motoren wordt gebruikt vermindert op natuurlijke wijze de mechanische wrijving tijdens rotatie. De motoren zijn efficiënter, genereren minder geluid en gaan langer mee.

De Floway range is leverbaar in drie configuraties:
- Conventioneel model: drie afmetingen, luchtstroomsnelheden van 300 tot 2500 m3/h, vloerinstallatie in horizontale positie, horizontale luchtstromen, luchtbehandelingsaansluitingen aan de zijkanten
- Verticaal model: vier afmetingen, luchtstroomsnelheden van 300 tot 2600 m3/h, vloerinstallatie in horizontale positie, verticale luchtstromen, luchtbehandelingsaansluitingen bovenop.
- Plafondmodel: drie afmetingen, luchtstroomsnelheden van 300 tot 1900 m3/h, plafondinstallatie in horizontale positie, horizontale luchtstroom, luchtbehandelingsaansluitingen aan de zijkanten.

In overeenstemming met het milieu-commitment van de CIAT groep, is Floway ontwikkeld vanuit een milieuvriendelijke ontwerpbenadering. Dit is een preventieve benadering, bedoeld om de impact van producten op het milieu terug te dringen door al in de ontwerpfase rekening te houden met de keuze van materialen (wat betreft hun invloed op de gezondheid, bijvoorbeeld), energie-efficiency, materiaalrecycling mogelijkheden en de betrokkenheid van de producent aan het einde van de productlevenscyclus. Zo is Floway voor meer dan 95% te recyclen dankzij uitgebreid metaalgebruik. In overeenstemming met de ISO 14001 certificering van de fabrieken van CIAT, zijn leveranciers geselecteerd op hun vermogen om logistieke bewegingen zoveel mogelijk te beperken.
Floway is uitgerust met F5, F7 of F8 efficiency luchtinlaatfilters. Het heeft een robuuste omkasting met een zelfdragende structuur, en dubbelwandige panelen met een dikte van 50 mm. Elk apparaat is standaard uitgerust met een regelinstallatie die eenvoudig kan worden geïntegreerd in het gebouwbeheersysteem (BMS). Floway wordt ook een belangrijk onderdeel van Hysys Office 5-25, een compleet systeem voor het beheer van verwarming, zomers comfort en luchtkwaliteit in kantoorgebouwen. Gekoppeld met de Easy Control BMS, verzorgt Floway de ventilatie van kantoorruimtes door de wettelijk voorgeschreven hoeveelheid verse lucht binnen te leiden, bovendien reageert het automatisch op CO2-detectie of meetsignalen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers