www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Gedecentraliseerde aandrijftechnologie van NORD DRIVESYSTEMS

Synchroon lopende ‘flying saw’ met gedecentraliseerde frequentieomvormers

Gedecentraliseerde aandrijftechnologie van NORD DRIVESYSTEMS
NORD_Flying_Saw.jpg: Dankzij de interne PLC en POSICON-positieregeling van de NORDAC LINK- en NORDAC FLEX-frequentieomvormers, kunnen meerdere NORD-aandrijvingen in master / slave opstelling gesynchroniseerd worden

NORD DRIVESYSTEMS levert gedecentraliseerde aandrijvingen waarmee zelfs veeleisende toepassingen zoals de gesynchroniseerde beweging binnen een ‘flying saw’ makkelijk kan uitgevoerd worden. Een geïntegreerde PLC en positieregeling binnen de frequentieomvormers maakt de synchronisatie van verschillende aandrijvingen in master / slave opstelling mogelijk. Hiermee kunnen functies zoals een gesynchroniseerde beweging en ‘flying saw’ decentraal worden geïmplementeerd. Dit is vooral nuttig in toepassingen die een synchrone interactie tussen verschillende aandrijfassen vereisen.

De ‘flying saw’ functie maakt zowel de koppeling als de parallelle beweging mogelijk van de bewerwerkingseenheid op een bewegend werkstuk. Terwijl het transport van materiaal op de master-as verloopt, wordt de slave-as gesynchroniseerd, zodat een op elkaar afgestemde beweging wordt gegarandeerd. De slave-as keert vervolgens terug naar zijn oorspronkelijke positie en het proces wordt herhaald. Op deze manier is de verwerking van een werkstuk mogelijk tijdens het bewegen. Toepassingsvoorbeelden zijn onder meer het snijden van materialen of voedingsmiddelen en het overbrengen van vloeistoffen.

Dankzij de interne PLC en POSICON-positieregeling binnen de NORDAC LINK en NORDAC FLEX frequentieomvormers kunnen meerdere NORD-aandrijvingen in master / slave-bedrijf worden gesynchroniseerd. De geïntegreerde POSICON-intelligentie zorgt ervoor dat de omvormers de huidige positie van de omvormer kunnen bepalen. Het resultaat is dat functies zoals gesynchroniseerde bewegingen en ‘flying saw’ snel en precies kunnen uitgevoerd worden. Tot drie slave-omvormers kunnen bestuurd worden door een master-omvormer zonder nood aan sturing op een hoger niveau. Bovendien zijn de omvormers vrij configureerbaar en eenvoudig te installeren en onderhouden dankzij hun uitgebreide plug-in mogelijkheid.

Gedecentraliseerde aandrijvingstechnologie met geïntegreerde PLC

Niet alleen complexe applicaties maar ook eenvoudige applicaties kunnen worden aangestuurd via de decentrale aandrijvingen van NORD. De netwerkaandrijvingen zijn uitgerust met meerdere interfaces en zijn ideaal voor Industrie 4.0 toepassingen. Een in de omvormers geïntegreerde PLC is in staat om de besturing over te nemen van het bovenliggend besturingssysteem en maakt zo een modulair automatiseringsconcept mogelijk. Het systeem is vrij programmeerbaar en in staat om gegevens van aangesloten sensoren en actuatoren te verwerken. Indien nodig initieert het rechtsreeks een sequentiecontrole. De aandrijvingen communiceren hun statusgegevens via het besturingssysteem of in een beveiligde cloud. Op deze manier kunnen NORD-aandrijvingen continu ingezet worden in Condition Monitoring en Predictive Maintenance. NORD lanceerde een Predictive Maintenance applicatie als proefproject in het kader van de Industry 4.0-omgeving. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers