www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus Communicator van HMS Industrial Networks verbindt Modbus automatiseringsapparatuur met Profibus

De Communicator is een intelligente protocol-converter die zorgt voor instant Profibus-connectiviteit. Indien het automatiseringsapparaat onveranderd blijft, zijn hardware- en softwaremodificatie niet nodig evenmin als intensieve engineering. Modbus is een zeer populair serieel protocol en de automatiseringsmarkt omvat een brede range van geïnstalleerde apparaten met een Modbus-interface waaronder temperatuursensoren, barcode-lezers, motorbesturingen en meetinstrumenten. De Communicator is een intelligente protocol-converter die zorgt voor instant Profibus-connectiviteit. Indien het automatiseringsapparaat onveranderd blijft, zijn hardware- en softwaremodificatie niet nodig evenmin als intensieve engineering. Modbus is een zeer populair serieel protocol en de automatiseringsmarkt omvat een brede range van geïnstalleerde apparaten met een Modbus-interface waaronder temperatuursensoren, barcode-lezers, motorbesturingen en meetinstrumenten.

Anybus Communicator van HMS Industrial Networks verbindt Modbus automatiseringsapparatuur met Profibus
Door gebruik te maken van de Anybus Communicator is het mogelijk deze automatiseringsapparatuur eenvoudig te integreren tot moderne automatiseringssystemen, gebaseerd op Profibus en PLC’s van onder andere Siemens, Schneider en ABB. De Anybus Communicator is een klein stand-alone apparaat geschikt voor DIN-railmontage. Het wordt gevoed door een industriële 24 V voeding en verbruikt slechts 100 mA. Aan de Profibus-kant werkt de Communicator als een slave en aan de Modbus-kant werkt het als een master en ondersteunt het alle baudrates van 1200 Baud tot 56 kbit/s. In de RS-485 mode kan het product maximaal 31 seriële Modbus apparaten met Profibus verbinden; bovendien ondersteunt het zowel het Modbus-RTU als het Modbus-ASCII protocol.

De configuratie wordt uitgevoerd in 7 eenvoudige stappen met behulp van een gebruikersvriendelijke, op Windows gebaseerde configuratie-tool. De Profibus-converter is een onderdeel van de HMS Anybus Communicator familie die bestaat uit 14 verschillende versies die veldbussystemen als Profibus, DeviceNet, ControlNet, CANopen, Interbus, FIPIO, Modbus-RTU, Modbus-Plus, CC-Link en Lonworks ondersteunen en tevens de industriële Ethernet protocollen EtherNet/IP, Profinet, Modbus-TCP en EtherCAT. Al deze versies bieden dezelfde functionaliteit en bieden producenten de mogelijkheid hun automatiseringsapparatuur te verbinden met alle belangrijke industriële netwerken.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers