www.technologieenindustrie.com
CIAT

Major Line

Een nieuwe serie ventilatorconvectoren, Major Line, is uit voorraad leverbaar in meer dan 50 versies, met koelcapaciteiten tussen de 700 W en 9 kW volgens Eurovent condities. Het moderne ontwerp past uitstekend in elk type interieur en het energieverbruik is gemiddeld 20% lager dan de voorgaande generatie modellen.

Major Line
Om 20% te besparen op energieverbruik, ontwikkelden de CIAT ingenieurs eerst een nieuwe toegesneden slakkehuisgeometrie, en daarna werden vele airflow onderzoeken gedaan met als specifiek doel het verbeteren van de efficiëntie van de nieuwe motoren. Daarnaast is het zo dat de Major Line gebruik maakt van HEE (Hoge Energie Efficiëntie)-turbines, een CIAT-technologie die is gebaseerd op een zeer efficiënt bladprofiel. Voor een nog verdergaande prestatieverbetering kunnen de units worden uitgerust met borstelloze HEE-motoren die tot 85% zuiniger zijn. Het verwijderen van de borstels uit deze motoren reduceert de mechanische rotatiewrijving. De motoren zijn efficiënter, veroorzaken minder geluid en hebben een langere levensduur. De thermische prestaties, tenslotte, zijn geoptimaliseerd door het frontale oppervlakte van de warmtewisselaar te vergroten.

Een andere uitstekende eigenschap van de Major Line serie is de grote hoeveelheid beschikbare koelcapaciteiten: van 0,7 kW tot 9 kW volgens Eurovent condities (7/12 °C - 27 °C - 19°(WB)). Dit maakt de units bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in zowel nieuwe gebouwen met lage energie-eisen als in geografische gebieden die hoge capaciteiten vereisen.

De serie omvat een dozijn Major Line dimensies, elk leverbaar in vier basis configuraties (verticaal omkast, horizontaal omkast, verticaal zonder omkasting, horizontaal zonder omkasting). Ze hebben geen speciale instrumentatie en regeling nodig, omdat ze allemaal compatibel zijn met CIAT regelsystemen.

Major Line levert een nieuwe generatie comfortniveau. Geluid is teruggebracht met 1 tot 3 dB(A) door de nieuwe slakkehuis en turbinegeometrie alsmede door het toepassen van absorberende materialen zoals ABS en EPS. Tevens is een geoptimaliseerd luchtuitlaatrooster ontwikkeld in ons Research & Development centrum om het totale comfort verder te verbeteren. Tenslotte betekent de uitbreiding van de Major Line serie dat de oplossing die het beste past bij een bepaalde applicatie altijd kan worden geïdentificeerd. Een stap verder dan de geoptimaliseerde energie-efficiëntie gaat het milieuaspect dat een belangrijke factor is in de Major Line serie. Vele eco-design studies zijn uitgevoerd om het aantal onderdelen in elke ventilatorconvector te verminderen, terwijl de resterende onderdelen zijn geselecteerd op basis van hun recyclebaarheid. Het ontwerp van het complete systeem is geoptimaliseerd om het aantal onderdelen dat moet worden vervangen of gedemonteerd tijdens onderhoud, te minimaliseren. Zo kan indien nodig slechts de motor worden vervangen, en niet de complete motor/ventilator unit, zoals het geval was bij units van een vroegere generatie.

De installatie en het onderhoud van Major Line ventilatorconvectoren zijn bijzonder makkelijk. De filters zijn gemakkelijk toegankelijk, en alle snelheidsregelaars zijn doorgeleid naar het terminalblok en snel ter plekke beschikbaar voor klantspecifieke inregeling. De omkasting is makkelijk te verwijderen, geborgd met twee schroeven op de bodem. Voor meer veiligheid is het complete elektrische connectoren-deel ingebouwd in een enkele kast die alleen met speciaal gereedschap kan worden geopend . Vele opties en accessoires zijn beschikbaar voor de complete serie:
- links/rechts wateraansluitingen voor eenvoudige installatie in gerenoveerde gebouwen
- modellen met of zonder omkasting, met conventionele luchtinvoer (configuratie 1, 41, 1V and 41V) en met frontale luchtinvoer (configuratie 1D, 41D, 1VD and 41VD)
- uitlaat- en inlaatroosters, mixerunits voor frisse lucht, sets voetjes, slangen, etc.
- regelklep-kits.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers