www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

500 licenties van MapleSim wereldwijd verkocht

Maplesoft meldde onlangs dat haar kort geleden geïntroduceerde modeling- en simulatie-software MapleSim wereldwijd zeer goed is ontvangen. Sinds de release in december 2008 zijn er zes maanden tijd tegen de 500 licenties verkocht. Na een geslaagde pilot testperiode is MapleSim dus snel en breed geadopteerd. In tegenstelling tot meer conventionele tools, gebruikt MapleSim fysische modeling-technieken voor het maken van model-diagrammen die direct overeenkomen met de fysische systemen. Dit nieuwe en revolutionaire stuk software biedt de industrie interessante besparingsmogelijkheden wat betreft tijd en kosten, omdat met de krachtige symbooltechnieken modellen sneller en met minder inspanning gemaakt kunnen worden. MapleSim ontving diverse positieve beoordelingen van ingenieurs, onderzoekers, docenten en journalisten.

500 licenties van MapleSim wereldwijd verkocht
In een review voor IEEE Spectrum magazine schrijft software reviewer Ken Foster: “MapleSim heeft veel overeenkomsten met MathWorks’ Simulink, maar werkt op basis van het bepalen van de differentiaalvergelijkingen van een systeem, die Maple analytisch vereenvoudigt alvorens ze op te lossen. Dit proces werkt in potentie sneller en meer nauwkeuriger dan de zuiver numerieke benadering van Simulink.” (»New Math», IEEE Spectrum, vol. 46, no. 4 (April 2009), http://www.spectrum.ieee.org/computing/software/new-math).

“MapleSim heeft me vele uren werk bespaard omdat het model zo goed overeenkomt met de topologie van het fysische systeem en je de dynamische vergelijkingen niet handmatig hoeft door te rekenen.”, aldus dr. Richard Gran, president en CEO van The Mathematical Analysis Company, en al jarenlang gebruiker van MapleSim. “MapleSim verandert een moeizaam en bewerkelijk proces in een proces dat eenvoudig en plezierig is.” Dr. Gran gebruikte MapleSim om snel een model te ontwikkelen van een huis met acht kamers teneinde een nieuwe verwarmingsregelaar te kunnen testen.

“MapleSim brengt een verandering teweeg in de praktijk van modeling en simulatie.“ zegt Jim Cooper, president en CEO van Maplesoft. “Ingenieurs, onderzoekers en docenten vertelden ons enthousiast dat ze MapleSim beschouwen als een waardevol stuk gereedschap in dramatisch korter wordende productontwikkelingprocessen, en dat ze bovendien meer inzichten krijgen bij hun werk als onderzoeker en docent. Met haar revolutionaire benadering en superieure rekentechnieken, zal MapleSim haar invloed op de industrie blijven demonstreren.”

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers