www.technologieenindustrie.com
FMB

Meer licht, verfijndere look: De volgende FMB zit in een nieuw jasje

Meer licht, verfijndere look: De volgende FMB zit in een nieuw jasje

Bij de standenbouw worden de bestaande wandmodules vervangen door een Octanorm-systeem, dat een eenvoudigere en flexibelere bouwwijze mogelijk maakt en de bouwhoogte verhoogt tot 2,50 meter. Bovendien zorgt het systeem voor een betere oppervlaktebenutting.

De belangrijkste doelstelling van het kleurenconcept bestond erin om de standen en expositiestukken zoveel mogelijk centraal te plaatsen. Daarom zal bij de volgende FMB het tapijt donker zijn – dat zorgt tegelijkertijd voor een meer gesofisticeerde uitstraling. Het rasterplafond wordt niet meer zoals voorheen met stof bekleed. Zo ontstaat er een groter ruimtegevoel.

Bovendien heeft Clarion Events geïnvesteerd in nieuwe verlichtingstechniek. Portfolio Manager Christian Enßle: „Wij hebben 3.000 LED-spots en 500 LED-stralers aangekocht. Daarmee kunnen wij en ook de exposanten veel betere accenten plaatsen en hun expositiestukken in de letterlijke zin van het woord in de spotlights zetten.”
Het geheel van de veranderingen zal de regelmatige bezoeker zeker opmerken en hij zal tegelijkertijd ook vaststellen dat het beproefde en zowel door de exposanten als door de bezoekers alom geprezen basisconcept behouden blijft. Christian Enßle: „De FMB is en blijft een beurs waarbij het persoonlijke gesprek centraal staat. Maar het kijkgedrag verandert en er bestaan modernere stand- en lichtconcepten, die wij nu gebruiken.”

Maar ook los van de optische kenmerken zullen er veranderingen merkbaar zijn bij de komende FMB: Momenteel werkt Clarion Events aan een herstructurering van het begeleidende lezingenprogramma. In vier themablokken zullen exposanten verslag uitbrengen over actuele trends op het vlak van techniek en hun realisatie in de praktijk. De thema’s zijn: „Agile productontwikkeling”, „Smart Services voor de industrie”, „Online meet- en regeltechniek in de industriële productie” en „Stekkers en klemmen als industrie 4.0-bouwstenen."

Een andere nieuwigheid heeft de beursorganisator reeds gerealiseerd: Een maandelijks verschijnende newsletter informeert bezoekers en geïnteresseerden van de FMB over de actuele beursplanning, nieuwe exposanten en ander „news” uit de gelederen van de exposanten en partners.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers