www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORD China organiseert de Management Meeting van Chinese afdeling VDMA in Suzhou

NORD DRIVESYSTEMS Duitsland, dat zich één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van aandrijftechnologie mag noemen, heeft met NORD Power Transmission Co Ltd een dochteronderneming in China. Die afdeling fungeerde onlangs als gastheer voor de jaarlijkse Management Meeting van de VDMA Power Transmission Engineering en Fluid Power Association in haar hoofdkantoor te Suzhou in China.

VDMA is de vereniging van de Duitse machinebouw. Het vertegenwoordigt de belangen van de gehele Duitse maakindustrie zoals de machinebouwers, de productibedrijven, de systeemleveranciers, systeemintegratoren en de dienstverlenende bedrijven. De bijeenkomst was deze keer gericht op de onderwerpen textielmachines, hydraulische aandrijving en power transmission engineering. De heer Xuening Tao, voorzitter van NORD China, verwelkomde alle deelnemers aan de vergadering.

Afgezien van de genoemde onderwerpen bevatte de Chinese VDMA Management Meeting ook sessies rond software voor berekening van aandrijfsystemen, Public Cloud Security in China en een bijeenkomst van de Chinees-Duitse werkgroep voor intelligente productie. China is wereldwijd de grootste markt voor machines volgens omzet en is bijna drie keer groter dan de VS die tweede plaats bekleedt. Duitsland is de grootste exporteur naar China in de markt voor energietransmissie, goed voor 27% van de totale invoer in de Chinese markt en in Fluid Power is het met 26% de op één na grootste na Japan, dat met 30% de dans leidt.

NORD DRIVESYSTEMS is wereldwijd een van de leiders in aandrijftechnologie voor mechanische en elektronische oplossingen. Met toepassingen in meer dan 100 sectoren, waaronder logistiek, staal, milieubescherming, kranen, havens, voeding en dranken, bouwmachines, mijnbouwmachines, auto's, spoortransport en nog veel meer is NORD China met haar modulaire producten een belangrijke leverancier in de toelevering. Voorbeelden zijn de motoren, tandwielkasten en bijbehorende elektronica en diverse op maat gemaakte toepassingen en oplossingen.

De activiteiten van NORD (China) Power Transmission Co Ltd begonnen in China in 2005 met een productiefabriek in Suzhou, die in 2008 verder werd uitgebreid. In 2011 opende NORD zijn tweede faciliteit, deze keer in Tianjin in Noord-China. In 2013 werd de derde fabriek in Suzhou geopend. Vandaag beschikt het bedrijf over drie productiefaciliteiten in China met een totale productieoppervlakte van 78.000m² en een capaciteit van 300.000 reductiebakken en 500.000 motoren. Die worden naast de belevering van de Chinese thuismarkt ook geëxporteerd naar andere markten. China is voor NORD dus de logistieke hub in het Verre Oosten. Het totale aantal medewerkers in China bedraagt 550 (eind 2017) en de omzet bedroeg 1,18 miljard RMB. Naast de productie-, assemblage- en dienstencentra in Tianjin en Suzhou, beschikt NORD China over 23 verkoopkantoren in de belangrijkste steden van China.

De klant staat centraal in alle ideeën en acties van de NORD-groep. Kwaliteitsdenken zonder compromissen, deskundig advies en betrouwbare service vormen de basis van de bedrijfsfilosofie van NORD. De NORD-producten worden gemaakt met een superieure kwaliteit, die vooral in de veeleisende omgevingen zoals de wegenbouw, bouwmachines, milieubescherming en rioolwaterzuivering, dagelijks bewijzen dat ze bijzonder duurzaam zijn. Zo wordt het vertrouwen van steeds meer klanten gewonnen. Door voorop te lopen in innovatie is NORD vandaag de dag gericht op intelligente, functionele en variabele aandrijftechnologie voor Industry 4.0-toepassingen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers