www.technologieenindustrie.com
FMB

Vooruitblik naar de 14de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw

Aandrijftechniek 4.0 – compact en uitgebreid voorgesteld.

Vooruitblik naar de 14de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw
Welke actuele ontwikkelingstrends zijn er in de aandrijftechniek? Machinebouwers die zich deze vraag stellen, zullen van 7 tot 9 november 2018 uitgebreide antwoorden krijgen uit de eerste hand. Want tijdens de 14de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw in Bad Salzuflen stellen meer dan 90 van de 447 exposanten (stand van zaken: midden mei 2018) hun assortiment en hun nieuwigheden voor op het vlak van elektrische, mechanische, hydraulische en pneumatische aandrijftechniek.

Daartoe behoren de global players van de elektromechanische aandrijftechniek zoals Lenze, Nord Drivesystems, SEW-Eurodrive, Siemens en SKF. Vele gerenommeerde kleine en middelgrote bedrijven die gespecialiseerd zijn in precisieaandrijvingen, overbrengingen, kleine motoren en lineaire aandrijvingen zijn eveneens aanwezig op de handelsbeurs – zoals bijvoorbeeld Faulhaber, Franke, G&G Antriebstechnik, Harmonic Drive, igus, KEB, Mayr, Nadella, Neff, Rodriguez, Stöber en Wittenstein. De hydraulische aandrijftechniek is vertegenwoordigd met marktleiders zoals Bosch Rexroth en Hansa-Flex, de pneumatische aandrijftechniek onder andere met Aventics, Festo en SMC. Andere fabrikanten zoals NSK en Parker, die in de verkoop inzetten op gespecialiseerde dealers, zijn op de handelsbeurs aanwezig via hun distributeurs zoals Hardy Schmitz, Nölle & Nordhorn, Oltrogge en Werthenbach.

Vele van de bijna honderd verwachte exposanten die hoofdzakelijk gericht zijn op industriële aandrijvingen zullen kiezen voor digitalisering als centraal thema en voorbeelden tonen van „Aandrijftechniek 4.0”. Moderne aandrijvingen kunnen bijvoorbeeld worden geïntegreerd in systemen voor voorspellend onderhoud (predicitve maintenance) die vaak werken op cloud-basis. Ze beantwoorden aan de steeds strenger wordende vereisten op het vlak van energie-efficiëntie en zijn steeds vaker modulair opgebouwd, zodat ze tijdens de looptijd van de machines of installaties kunnen worden aangepast aan veranderende omstandigheden. Ook de integratie van aandrijftechniek en sensorsystemen is een actuele trend: Zo ontstaan er zelfregelende aandrijfmodules – een eerste stap in de richting van een intelligente aandrijving, waarvoor men bovendien ook interfaces nodig heeft voor universele communicatienetwerken.

Deze oplossingen kunnen dus niet worden gerealiseerd zonder besturings- en automatiseringstechniek. Beide domeinen zijn eveneens sterk vertegenwoordigd op de beurs FMB, die daardoor een overzicht zal bieden over zowel de geheel klassieke aandrijftechniek als over gedigitaliseerde aandrijfconcepten voor Industrie 4.0.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers