www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus X-gateway: verminder uw infrastructuurkosten met industriële netwerk gateways van deze leidende leverancier

De in industriële automatisering gebruikte netwerken zijn heel vaak incompatibel met elkaar. De Anybus X-gateways verbinden de verschillende netwerken en koppelen verschillende veldbussen of industriële Ethernetsystemen. Geheel compatibel met de PLC netwerksystemen van onder andere Siemens, Rockwell, Schneider Electric en Mitsubishi , wordt systeemintegratie door de X-gateways een koud kunstje.

Anybus X-gateway: verminder uw infrastructuurkosten met industriële netwerk gateways van deze leidende leverancier
De Anybus X-gateway reeks van HMS Industrial Networks is gebaseerd op de bewezen Anybus communicatiemodules. Verpakt in een handige metalen behuizing, vormen de modules een intelligente link tussen twee industriële netwerken. De X-gateway reeks bestaat uit 180 verschillende versies en kunnen dus alle veelgebruikte veldbussen zoals Profibus en DeviceNet CANopen met elkaar verbinden, maar ook met de nieuwe Industrial Ethernet standaarden Profinet, Ethernet/IP, Modbus-TCP en EtherCAT. De gateways zijn stand-alone apparaten, welke gebouwd zijn voor DIN-Rail bevestiging. Na het inschakelen zijn de gateways meteen klaar voor de uitwisseling van gegevens tussen de twee geselecteerde netwerken. Configuratie vindt binnen enkele minuten plaats. Er is geen programmering of specifieke pc hard- of software nodig. De gateways sturen op geheel transparante wijze I/O-gegevens en parameters naar de twee netwerken. De hoeveelheid data wordt middels een eenvoudig configuratie dialoogvenster geconfigureerd tijdens de installatie van de gateway. De gateways kunnen gemakkelijk in industriële automatiseringssystemen worden geïntegreerd en garanderen een naadloze informatiestroom tussen diverse netwerken. De Anybus X-gateways combineren een hoge betrouwbaarheid en flexibiliteit, waardoor ze een onmisbare verbindingstool voor systeemintegratoren en plant operators zijn.
Voor een verdere uitbreiding van de functionaliteit van de Anybus X-gateway reeks heeft HMS een OPC-server ontwikkeld. Deze verbindt op pc-gebaseerde OPC-client applicaties via standaard Ethernetnetwerken en de X-gateway met alle grote veldbusnetwerken. De OPC-server wordt samen met de X-gateway geleverd, zonder bijkomende kosten. De Anybus OPC-server maakt het voor elke pc-gebaseerde OPC DA-client toepassing mogelijk om toegang tot gegevens van gedistribueerde veldapparaten te krijgen die in een veldbusnetwerk zitten. Een PCI veldbus interfacekaart is hierbij niet nodig. De Anybus OPC-server ondersteunt OPC Data Access (DA) v1.0, 2.05 en 3.0. De voornaamste kenmerken zijn de toegang tot procesgegevens, een OPC tag editor en een online viewer/editor met lees- en schrijfrechten voor het taggen van procesgegevens. De verbinding tussen de pc in de controlekamer en de veldapparatuur wordt gerealiseerd middels bestaande Ethernetnetwerken en de Anybus X-gateway. Daar waar de PCI-kaart zich in de pc in de controlekamer bevindt, kan de X-gateway on-site geïnstalleerd worden. De dure veldbusbekabeling tussen de productielijn in de plant en de controlekamer wordt zo geëlimineerd. Dit leidt tot lagere installatiekosten en verhoogt tevens de flexibiliteit.
In april 2009 rolde de miljoenste Anybus module van de band en HMS bereikt hiermee een historische mijlpaal. Hoewel HMS er tien jaar over heeft gedaan om tot dit belangrijk punt te komen, is het transportvolume inmiddels gegroeid tot meer dan 200.000 modules per jaar. HMS verwacht dat de tweemiljoenste module in aanzienlijk minder tijd zal worden bereikt dan de eerste miljoen modules.

1 Million.jpg
[Onderschrift foto] De miljoenste Anybus module rolde van de band en HMS heeft hiermee een historische mijlpaal bereikt.
OPC_pressimage.jpg
[Onderschrift foto] HMS breidt de functionaliteit van de Anybus X-gateways uit met een OPC-server.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers