www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

SK 225E en SK 235E

De voordelige SK 200E serie decentrale frequentieomvormers is uitgebreid met twee nieuwe modellen, de SK 225E en de SK 235E, welke beschikken over onboard AS Interface ondersteuning. Naast het creëren van een aandrijfsysteem dat vooral op economisch vlak interessant is, vergemakkelijkt deze interface het installeren op I/O-niveau voor de gebruikers van grootschalige systemen door het vereenvoudigen van de bekabeling.

SK 225E en SK 235E
SK 200E frequentieregelaar zijn ontworpen om direct op de klemmenkast van de motor te bevestigen. Dit resulteert in een volledig geïntegreerde frequentieomvormer voor gebruik in het veld. De nieuwe SK 225E en SK 235E modellen ondersteunen versie 2.4 van het AS Interface protocol met cyclische 4I/40 gegevensuitwisseling. Daarnaast kan de SK 235E met de ‘veilige stop’ functie, overeenkomstig met EN 954-1 of EN 13849-1 (maximale vermogen: veiligheidscategorie 4, stopcategorieën 0 en 1) standaard bescherming bieden tegen het herstarten van de motor zonder de netspanning te ontkoppelen.

Zoals het geval bij alle frequentieregelaar uit de SK 200E reeks, bieden de nieuwe toevoegingen uitgebreide basisfuncties, waaronder sensorloze stroomvectorregeling, een geïntegreerde remchopper en een controle unit voor het elektromagnetisch remmen. De functioneel georiënteerde kenmerken van deze frequentieregelaars bevatten tevens signaalverwerking voor incrementele encoders en geïntegreerde POSICON positioneringsbesturing. Ze zijn gemakkelijk te programmeren, en zijn tevens eenvoudig in het gebruik. De plug-in EEPROM module zorgt voor een snelle en simpele uitwisseling van geconfigureerde parametersets met andere units van hetzelfde type. Ontworpen voor kostengevoelige toepassingen, beperken de units zich niet tot de basisfuncties. Ze bieden dezelfde uitgebreide functionaliteit als de bewezen inbouwomvormers uit de SK 500E reeks. Dit houdt in dat in veel gevallen SK 200E systemen door een gehele installatie gebruikt kunnen worden, zelfs voor applicaties die relatief gezien zeer hoge eisen stellen aan de algehele prestatie. Ook wordt de bediening door de uniforme configuratiekenmerken voor gebruikers eenvoudiger.

Het vermogen van de SK 200E loopt van 0,25 kW – 7,5 kW (IP55). Alle productversies zien er hetzelfde uit, waardoor een uniforme werking en benadering mogelijk is. Ook kunnen apparatuur en optionele externe units, zoals bus- of I/O-systemen, via een geïntegreerde systeembus worden gekoppeld. Dit biedt diverse mogelijkheden voor diagnostiek in het gehele toepassingsgebied.

Het is met deze uitgebreide serie zeer eenvoudig om een economisch en decentraal systeem te implementeren. De kenmerken en de verschillende toepassingen worden uitgebreid beschreven op www.sk200e.com.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers