www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS op ACHEMA 2018

Roeren, pompen en mengen: aandrijfoplossingen voor de procestechniek in ATEX-versies en met een uitstekende corrosiebescherming

NORD DRIVESYSTEMS op ACHEMA 2018

Van 11 tot 15 juni presenteert NORD tijdens ACHEMA in Frankfurt-am-Main een breed scala componenten.  De belangrijkste focus ligt op ATEX-conforme aandrijfconcepten voor de procesindustrie, maar ook de bijzonder robuuste SK 180E frequentieomvormer is een blikvanger. Aandrijvingen voor pomptoepassingen, nsd tupH corrosiebeschermingsbehandeling voor zware omgevingen en industriële tandwielkasten in UNICASE-behuizingen vervolledigen het assortiment componenten van de Noord-Duitse fabrikant.

Of het nu de chemische, farmaceutische of voedingsmiddelenindustrie betreft, brandbare gassen en stoffen in de procesindustrie creëren serieuze veiligheidsrisico's voor mens en machine. NORD DRIVESYSTEMS is sinds vele jaren gecertificeerd fabrikant en sinds 2003 omvat het assortiment ook ATEX-compatibele aandrijfoplossingen zoals motoren die beveiligd zijn tegen gasexplosie en reductoren en elektronische aandrijftechnologie voor de zones 1, 2, 21 of 22.

Modulaire ATEX-aandrijving

NORD levert toepassingsspecifieke aandrijfoplossingen met individuele configuraties en apparatuur volgens een modulaire opbouw. Het bedrijf biedt flexibele aandrijfconcepten met motoren die optioneel zijn ontworpen voor gebruik met inverters en de optie voor een IEC- of NEMA-motormontage, maar ze kunnen ook direct op de tandwielkast gemonteerd worden als een compacte oplossing vereist is. Het gamma explosiebeveiliging omvat de integratie van externe ventilatoren, back stops of remmen (afhankelijk van de zone); op verzoek kan een bescherming tegen een  gecombineerde stof / gasexplosie voor omgevingstemperaturen tot + 60 ° C aangeboden worden. Dat geldt ook voor de levering wereldwijd van de bijhorende documentatie in meer dan 20 talen. Indien gewenst kunnen de onderhoudsintervallen voor de specifieke toepassing op de typeplaatjes worden aangebracht.

Robuuste frequentieomvormer voor procestechniek

Met de SK 180 E - NORDAC BASE bevat het NORD gamma ook veel ATEX-conforme gedecentraliseerde frequentieomvormers voor verschillende toepassingen. Die zijn niet alleen prijstechnisch interessant, ze zijn ook beschikbaar in beschermingsklasse IP69K. Dit zorgt ervoor dat een volledige afdichting van de behuizing gegarandeerd is, zelfs voor processen waarbij frequent hogedrukreiniging vereist is. De frequentieomvormers worden gebruikt in toepassingen in de verpakkings- en voedingsmiddelenindustrie, maar ook in logistiek- en pomptoepassingen.

NORD-aandrijvingen in pomptoepassingen

Een speciaal aandachtspunt van NORD is het gamma explosieveilige pompaandrijvingen. De volledig aangepaste aandrijfsystemen bestaan uit de reductor, motor en frequentieomvormer en vormen master-slave-groepen die op intelligente wijze met elkaar communiceren. Zo nemen ze de monitoring en sturing van het complete pompsysteem over.

Speciale oppervlaktebehandeling voor veeleisende omgevingen

Ook voor toepassingen in veeleisende omgevingen biedt NORD haar NSD-anti-corrosiebehandeling voor aluminium aandrijvingen aan. Dit levert een oppervlak op dat dezelfde corrosiebestendigheid heeft als roestvrij staal. De aandrijvingen zijn zo ook bestand tegen stoomreiniging onder hoge druk en contact met agressieve media. Aluminium dat werd behandeld met dit proces is daarom een ​​prima alternatief voor roestvrij staal.

Industriële tandwielkasten voor zware toepassingen

Industriële tandwielkasten van NORD zijn inzetbaar in zware toepassingen, zoals roerwerken, mixers en vermalingsmachines in de voedingsnijverheid of de cosmetica. De robuuste kegeltandwielreductoren of conische tandwielkasten met de UNICASE behuizing uit één stuk zijn uitermate geschikt voor dergelijke toepassingen. Grote rollagers zorgen voor een extreem hoge belastingscapaciteit en een duurzame werking van de toepassing.

Op ACHEMA 2018 vindt u de innovatieve aandrijftechnologie van NORD in hal 5 op stand 51.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers