www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Nieuw product: Eéntraps NORDBLOC.1-tandwielkast

NORD DRIVESYSTEMS heeft haar succesvolle NORDBLOC.1-gamma uitgebreid met een ééntrapsuitvoering voor toepassingen met hoge snelheden en dito koppels.

Nieuw product: Eéntraps NORDBLOC.1-tandwielkast
NORDBLOC_helical gear unit.jpg: De nieuwe ééntraps NORDBLOC.1-tandwielkast van NORD DRIVESYSTEMS is speciaal ontworpen voor toepassingen met hoge snelheden en dito koppels. De reductor is bijzonder robuust, efficiënt, stil en compact.

De nieuwe NORDBLOC.1-tandwielkast heeft een excellente efficiëntie, hoge torsiestijfheid, een laag loopgeluid en een lange levensduur. Bovendien voldoen de reductiekasten aan de strengste hygiëne-eisen dankzij hun wash-down ontwerp. De innovatieve tandwielkasten hebben ook geen scheidingsnaden of afsluitdopjes. Dit verhoogt de stabiliteit van het product en biedt tegelijkertijd een gladder oppervlak waarop zich geen vloeistoffen of vaste materialen kunnen ophopen.

De FEM-geoptimaliseerde UNICASE-behuizing zorgt voor maximale kracht en stijfheid. Naast die verhoogde stijfheid leidt het verbeterde interne ontwerp ook naar een bijzonder stille werking. Alle lagers en afdichtzittingen zijn geïntegreerd in de behuizing. Zo vermijdt men verbindingen die de behuizing kunnen verzwakken en olielekkage veroorzaken. De boorgaten en montagedelen werden in één fabricagestap uitgevoerd, waardoor uiterst precieze toleranties mogelijk zijn – wat een nauwkeurige positionering van tandwieltanden, lagers en afdichtingen garandeert. Bovendien genieten al deze componenten zo ook van een langere levensduur. De behuizing is zeer robuust uitgevoerd uit corrosiebestendig aluminium en is daarom bijzonder licht en sterk. De optionele oppervlaktebehandeling met nsd tupH biedt extra bescherming. De gladde en gemakkelijk schoon te maken behuizing maakt de NORDBLOC.1-reductiekast bijzonder geschikt voor sectoren zoals de voedings- of farmaceutische industrie, waar hygiëne van zeer groot belang is.

De ruim uitgevoerde tandwielkasten kunnen grote radiale en axiale krachten aan. Een belangrijk voordeel van de grote lagers is de grotere diameter van de interne assen, wat de kracht die het lager aan kan verhoogt. De tandwielen zijn gemaakt van gehard staal en maken hoge kortdurende overbelastingen mogelijk.

De nieuwe NORDBOLOC.1-producten zijn verkrijgbaar in vijf maten met motorvermogens van 0,12 tot 7,5 kW voor uitgangskoppels van maximaal 280 Nm. Alle varianten zijn beschikbaar als flens gemonteerd (B5 of B14), of in een voet / flens gemonteerde versie. Optioneel zijn IEC- en NEMA-motormontage mogelijk en daarnaast is ook een breed scala uitvoeringen met diverse assen, lagers en smeringsopties verkrijgbaar.

Robuust, efficiënt, stil en compact - met de eentraps NORDBLOC.1-tandwielkast, heeft NORD een betrouwbare, robuuste en economische aandrijfoplossing gecreëerd voor pompen, mixers , ventilatoren en transportbandtechnologie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers