www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS op Hannover Messe 2018

Verbonden aandrijvingen voor de productie van de toekomst

NORD DRIVESYSTEMS op Hannover Messe 2018
NORD_LogiDrive.jpg: deze LogiDrive-eenheid bestaat uit een tweetraps kegelwielreductor, een IE4-synchrone motor en een NORDAC LINK ‘in the field’ frequentieregelaar

Van 23 tot 27 april 2018 toont NORD DRIVESYSTEMS op de Hannover Messe 2018 zijn innovatieve aandrijfoplossingen voor de digitale fabrieken van de toekomst. Deze omvatten de NORDAC LINK gedecentraliseerde frequentieregelaars, slimme aandrijvingen in de Cloud voor predicitief onderhoud en LogiDrive - de efficiënte aandrijfoplossing voor intralogistiek die een vermindering van het aantal uitvoeringen heeft. Een PROFIsafe-interfacemodule zorgt voor nog meer veiligheid in de productie.

De Hannover Messe is wereldwijd een toonaangevende industriële beurs. Onder het motto "Get new technology first", tonen er dit jaar meer dan 5000 exposanten hun innovaties. Eén van hen is de Noord-Duitse aandrijffabrikant NORD DRIVESYSTEMS, die zijn slimme oplossingen presenteert in hal 15 op stand H31.

Het bedrijf zal haar nieuwste technologieën voor de logistieke industrie ook tonen op de CeMAT beurs in Hal 21 op Stand C33.

Bij de componenten die getoond zullen worden, zit onder andere de NORDAC LINK-serie. Dit is een decentrale frequentieregelaar voor toepassingen in moderne, verbonden intralogistieke systemen. Deze aandrijfregeling is zeer flexibel en kan dichtbij de motor geplaatst worden. Ze is beschikbaar als een frequentie-omvormer (tot 7,5 kW) of een motorstarter (tot 3 kW) en garandeert een snelle inbedrijfstelling, eenvoudige bediening en onderhoud. Dankzij een geïntegreerde PLC en compatibiliteit met alle gangbare bussystemen, kan deze vrij configureerbare frequentieregelaar worden geïntegreerd in elk modern automatiseringssysteem.

NORD-aandrijvingen kunnen in een netwerk ingeschakeld worden. Ze communiceren hun statusgegevens via het besturingssysteem of rechtstreeks naar een beveiligde locatie in de Cloud. Dit maakt onder andere predicitief onderhoud mogelijk voor transportbandaandrijvingen tot industriële tandwielkasten. Het meten en evalueren van de prestatiegegevens maakt ook een optimale dimensionering van het systeem mogelijk, naast continue conditiebewaking van de aandrijvingen. Hiermee levert NORD intelligente aandrijftechnologie voor de gedigitaliseerde productie in Industrie 4.0. Het voorbeeld van een industriële tandwielkasttoepassing toont voor deze specifieke productgroep de mogelijke oplossingen voor predictief onderhoud van het bedrijf.

In de aandrijftechnologie, en dan vooral in de intralogistiek, kunnen naast de intelligente netwerken ook bijzonder mooie besparingen gerealiseerd worden door een beperking van het aantal uitvoeringen van een drive. De LogiDrive-systemen van NORD kenmerken zich door een efficiënte en onderhoudsvriendelijke plug & play technologie. Deze bestaat uit gestandaardiseerde versies met IE4-motorreductoren met nominale vermogens tot 5,5 kW, een tweetraps kegelreductor en een frequentieregelaar - een combinatie die zorgt voor optimalisatie van installaties en vermindering van de kosten.

Een ander belangrijk element in de moderne productie is de functionele veiligheid van machines en installaties. Met de SK TU4-PNS PROFIsafe-interfacemodule, garandeert NORD nu nog meer veiligheid. De optionele module voldoet aan de meest strenge veiligheidseisen, maakt flexibele integratie van verschillende veiligheidscomponenten mogelijk en zorgt voor beveiligde communicatie in PROFINET-omgevingen.
U vindt de intelligente aandrijfoplossingen van NORD DRIVESYSTEMS op de Hannover Messe 2018 in hal 15 op stand H31 en op CeMAT in hal 21 op stand C33.

NORD DRIVESYSTEMS op Hannover Messe 2018
NORD_NORDAC_LINK.jpg: De NORDAC LINK-serie decentrale frequentieregelaar voor flexibele installatie dicht bij de motor, is beschikbaar als een frequentieomvormer of als een motorstarter

NORD DRIVESYSTEMS op Hannover Messe 2018
NORD_PROFIsafe.jpg: Met de SK TU4-PNS PROFIsafe-interfacemodule biedt NORD nog meer veiligheid

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers