www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

ProSoft Technology ontwikkelt nieuwe 2.4 GHz en 900 MHz seriële industriële radio’s met frequency hopping

De RLX-IFHS radio’s van ProSoft Technology zijn ideale oplossingen voor het verminderen van ingenieurs- en installatiekosten van seriële industriële automatiseringsnetwerken in de zwaarste omgevingen. ProSoft Technology, gespecialiseerd in communicatieprotocollen voor industriële automatisering, ontwikkelt draadloze oplossingen die voldoen aan de eisen omtrent beveiliging, vermogen en flexibiliteit, welke voor de meeste netwerkapplicaties gelden. RLX-IFHS radio’s worden ontworpen voor seriële links zoals Modbus, DF1, ASCII, IEC 60870-5-101 enz.

ProSoft Technology ontwikkelt nieuwe 2.4 GHz en 900 MHz seriële industriële radio’s met frequency hopping
Met deze nieuwe generatie van gemakkelijk te gebruiken industriële radio’s verbetert ProSoft Technology de detectiegevoeligheid van haar ontvangers. Voor de gebruiker betekent dit een betere operatie in omgevingen met een hoge interferentie, alsmede voor langere afstanden tussen radio’s (tot 24 of 48 km). Nieuwe ingangsfilters en een nieuw signaalverwerkend algoritme zorgen ervoor dat de RLX-IFHS radio’s gegevens, verzonden door een signaal dat naar een zeer laag niveau is verzwakt (116 dBm), kunnen opsporen en oproepen.

Applicaties
RLX-IFHS radio’s van ProSoft Technology zijn ideaal voor de automatische besturing in omgevingen met veel interferentie of voor de supervisie en het monitoren van toepassingen over lange afstanden. Ze maken gegevensoverdrachten mogelijk tussen apparaten met seriële interfaces bij gegevenssnelheden variërend van 19.2 tot 230 Kbps.
Voor een zeer hoge flexibiliteit kunnen de radio’s worden geïntegreerd in point-to-point of multipoint architecturen. Ze kunnen allemaal geconfigureerd worden als zender, ontvanger of repeater. De RLX-IFHS radio’s maken gebruik van de 2.4 GHz of 900 MHz banden. De 2.4 GHz RLX-IFH24S modellen werken binnen de internationale ongelicenseerde frequentieband en voldoen aan Europese wetgevingen. De 900 MHz RLX-IFH9S modellen kunnen gebruikt worden voor export naar enkele landen.
De frequency hopping technologie van deze radio’s levert een verbeterde beveiliging aan het draadloze netwerk, is vrijwel immuun voor interferentie en heeft een uitgebreidere range: 24 km voor het 2.4 GHz model en 48 km voor het 900 MHz model bij point-to-point configuratie met richt antennes (en een ongehinderde zichtlijn, noodzakelijk bij deze frequenties).

Hoofdkenmerken
Alle RLX-IFHS radio’s bieden: 128-bit AES encryptie, regelbaar transmissievermogen (10 tot 100 mW voor de 2.4 GHz Europese versie, tot 1 W voor de Amerikaanse versie), selectie van transmissiekanaal, programmeerbare snelheden voor gegevensoverdracht en een Klasse I Divisie 2 geharde industriële behuizing. De eenvoudig te gebruiken ControlScape-software van ProSoft Technology is noodzakelijk voor netwerkconfiguratie. De geavanceerde diagnostiek is gratis. De software monitort variabelen zoals signaalsterktes, verzonden gegevens, aantal netwerkaansluitingen, enz., om de gebruiker te helpen om zijn of haar netwerk te installeren en onderhouden. Alle RadioLinx-producten zijn licentievrij en beschikken over de UL 1604/ISA 12.12.01 Klasse I Divisie 2 certificering voor veeleisende omgevingen. Elk ProSoft Technology product wordt geleverd met een garantie van drie jaar en met onbeperkte technische ondersteuning.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers