www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

Vijftienhonderd organisaties uit 85 landen geven vorm aan MapleSim, de nieuwe generatie modelleer- en simulatiesoftware.

MapleSim™, de nieuwe multi-fysische modelleer- en simulatiesoftware van Maplesoft™, is nu wereldwijd beschikbaar. Na maanden van intensief testen en na terugkoppeling van circa vijftienhonderd organisaties uit 85 landen, is MapleSim er nu helemaal klaar voor.

Vijftienhonderd organisaties uit 85 landen geven vorm aan MapleSim, de nieuwe generatie modelleer- en simulatiesoftware.
“Het was spannend om de voortgang in de ontwikkeling van MapleSim te zien,” vertelt Jim Cooper, CEO van Maplesoft. “Door de constructieve terugkoppeling van veel enthousiaste gebruikers, hebben we MapleSim in een echt gebruiker-gestuurd product veranderd. Dankzij de gebruikers die de kans hebben aangegrepen om met het productontwikkelingsteam van Maplesoft in contact te komen om zo invloed uit te oefenen op de nieuwe generatie modelleer- en simulatiesoftware, hebben we als resultaat een echt bijzonder product.”

Met de zeer geavanceerde fysische modelleertechnieken in MapleSim wordt drastisch bespaard op de tijd en de kosten voor het creëren van de modellen. Gebruikers kunnen eenvoudig het systeemdiagram op het scherm samenstellen, op dezelfde manier als dat ze dit op papier zouden tekenen. De vergelijkingen van het model worden automatisch gegenereerd. MapleSim past symbolische voorverwerkingstechnieken op deze vergelijkingen van modellen toe, wat vereenvoudigde en zeer efficiënte modellen oplevert. De uit deze vereenvoudigde modellen gegenereerde code kan naar real-time en naar andere applicaties worden geëxporteerd. Bij complexe modellen is deze code tien tot honderd keer sneller door de symbolische voorverwerking.

MapleSim bevat krachtige tools voor het ontwerp en voor de analyse van het model, inclusief de dynamische analyse, ontwerpcontrole en optimalisatie. MapleSim maakt het voor gebruikers zelfs mogelijk om eenvoudig op maat gemaakte componenten en om live ontwerpdocumentatie te creëren. Met in de kern de Maple™ engine voor de automatische generatie van vergelijkingen, modelvereenvoudiging en analysetools, kunnen besparingen in het ontwerpproces variëren van weken tot maanden.

“Het heeft weinig zin om een wolkenkrabber op een slechte fundering te bouwen. Daarom is het voor mij zo belangrijk dat de wiskundige engine van MapleSim de beste engine ter wereld is,” zegt Edward Melcarek, een MapleSim proefgebruiker en tevens Research and Development Directeur bij Sono-Dyne Inc.“De werkbalken en menu’s zijn erg goed doordacht en ik vind vooral de drag and drop module, welke naar eigen voorkeur ingesteld kan worden, erg prettig. MapleSim is de meest gebruikersvriendelijke wiskundige modelleersoftware. Ik denk dat het een onmisbaar stuk gereedschap voor ingenieurs, wetenschappers en voor ontwerpers zou kunnen worden.”
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers