www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus® CompactCom™ van HMS ondersteunt IoT technologieën OPC UA en MQTT

HMS Industrial Networks ondersteunt vanaf heden de IoT protocollen OPC UA en MQTT binnen het Anybus CompactCom programma van embedded netwerkoplossingen. Met OPC UA en MQTT in het portfolio, krijgen apparaat- en machinefabrikanten die CompactCom gebruiken vanaf nu een directe lijn tot het leveren van veilige data aan de IIoT-fabrieken van morgen.

Anybus® CompactCom™ van HMS ondersteunt IoT technologieën OPC UA en MQTT
Om te kunnen voldoen aan de doelstellingen van het Industrial Internet of Things (IIoT), zijn apparaat- en machinefabrikanten niet alleen verplicht om hun hardware te verbinden met verschillende industriële netwerken op OT (operationele technologie), maar ook om data te leveren aan IT systemen en IoT software.

Anybus CompactCom opent nu een nieuwe deur naar IIoT, dankzij de ondersteuning voor OPC UA en MQTT. Duizenden apparaten- en machinebouwers die CompactCom gebruiken, kunnen nu hun data eenvoudig en veilig beschikbaar maken voor IT-systemen en IoT software.

De ondersteuning voor OPC UA en MQTT in CompactCom vereenvoudigt in hoge mate de communicatie met IT-systemen en IIoT applicaties, waarbij data rechtstreeks vanaf een apparaat of machine worden aangeleverd. Gebruikers kunnen zo data analyseren van met CompactCom uitgeruste apparaten en machines met bijvoorbeeld als doel predictief onderhoud en productieoptimalisatie – de sleutelelementen voor het realiseren van de doelstellingen van IIoT.

Beschikbaarheid van OPC UA en MQTT in CompactCom

HMS beschouwt OPC UA en MQTT als twee van de belangrijkste protocollen voor data- en informatie-uitwisseling voor toekomstige slimme industriële oplossingen. OPC UA en MQTT zijn daarom geïmplementeerd in het industriële Ethernet aanbod van CompactCom, te beginnen met de EtherNet/IP en PROFINET versies eind 2017.


Aanvullende IIoT oplossingen met CompactCom


Naast ondersteuning voor OPC UA en MQTT, biedt CompactCom verschillende andere manieren om industriële hardware aan te sluiten op IT-systemen en IoT software, met functies als geïntegreerde, aanpasbare webpagina's en ondersteuning voor webservices, e-mail en FTP. Gebruikers met specifieke eisen met betrekking tot communicatie tussen OT en IT, kunnen dit zelf doen aan de hand van de CompactCom socketinterface of de Transparent Ethernet functionaliteit. Met deze methoden kunnen gebruikers hun eigen IT-aansluiting ontwikkelen, terwijl CompactCom de netwerkcommunicatie afhandelt.

Meer hierover is te lezen in de publicatie ‘Into the future with Anybus CompactCom’; deze is beschikbaar voor gratis download op https://www.anybus.com/intothefuture

Over OPC UA

OPC Unified Architecture (UA) is een servicegerichte industriële communicatiestandaard voor veilige en betrouwbare gegevensuitwisseling. OPC UA is platformonafhankelijk en garandeert een naadloze informatiestroom tussen apparaten van verschillende leveranciers. OPC UA definieert services voor gegevensuitwisseling tussen clients en servers, inclusief toegang tot real time data, het bewaken van alarmen en gebeurtenissen, toegang tot historische data en andere applicaties. De standaard is onder beheer van de OPC Foundation. OPC UA wordt momenteel toegepast in een breed scala aan toepassingen en oplossingen, variërend van eenvoudige M2M communicatie tot nieuwe opkomende oplossingen zoals IT/OT bridging en cloud connectiviteit. Zoals elk ander op IP gebaseerd communicatieprotocol, kan ook OPC UA bestaan naast andere industriële protocollen in hetzelfde netwerk en de real-time besturing aanvullen met een veilig en servicegericht datakanaal.


Over MQTT


MQTT (Message Queue Telemetry Transport) is een publicatie/abonnement berichtenprotocol dat ideaal is voor IT/OT bridging en IIoT oplossingen. Door zijn toegankelijke en directe aanpak is het momenteel één van de meest populaire protocollen voor industriële data- en informatie-uitwisseling. MQTT is gebaseerd op een message broker, waarmee industriële apparaten (clients) verbinding maken. De klanten wisselen informatie uit via de broker op basis van onderwerpen met een flexibele syntaxis. De broker gebruikt de onderwerpen om te beslissen welke clients een bericht moeten ontvangen. In vergelijking met OPC UA is MQTT flexibeler en eenvoudiger te implementeren. Daar staat tegenover dat de data, servicemodellen en beveiligingsprogramma's van OPC UA ontbreken.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers