www.technologieenindustrie.com
Steute

steute business unit ‘Extreme’ op de SPS IPC Drives

Temperaturen tot -60°C en explosieve atmosferen: extreme omgevingen vereisen extreme schakelapparatuur

steute business unit ‘Extreme’ op de SPS IPC Drives
De business unit ‘Extreme’ van steute ontwikkelt en produceert schakelapparatuur voor omgevingscondities waarbij conventionele schakelaars en sensoren snel uitvallen, of waarvoor ze in feite niet eens geschikt zijn. Dergelijke omstandigheden omvatten temperaturen onder nul en explosieve atmosferen. Voor de combinatie hiervan, elk met hun eigen specifieke eisenpakket, ontwikkelde steute nieuwe positieschakelaars en magnetische sensoren die het bedrijf zal presenteren op de SPS IPC Drives.

De nieuwe series Ex 97 en Ex 99 positieschakelaars, met standaardafmetingen conform DIN EN50047 en DIN EN 50041, vormen een aanvulling op het bestaande Extreme programma. Ze kunnen worden gebruikt in Ex-zones 1 en 2 (gas-Ex), evenals in 21 en 22 (stof-Ex), alsmede in veiligheidsgerelateerde toepassingen - als goedgekeurde positieschakelaars met een extra veiligheidsfunctie. Verschillende actuatoren zijn leverbaar voor optimale aanpassing aan afzonderlijke toepassingen.

Het temperatuurbereik van deze Ex positieschakelaars loopt tot -60°C. De vereiste tests, zoals stootproeven bij extreem lage temperaturen onder nul, zijn uiteraard allemaal doorstaan. De twee nieuwe series zijn afgedicht tegen stof en zijn corrosiebestendig. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe schakelaars had steute toepassingen in gedachten als de positiebewaking van kleppen in de olie- en gasindustrie.

Als alternatief voor deze elektromechanische schakelapparaten ontwikkelde steute ook een Ex RC M20 KST reeks cilindrische magnetische sensoren voor Ex zones en temperaturen onder nul. De eigenschappen hiervan zijn even uitzonderlijk en ze werken eveneens betrouwbaar bij temperaturen tot -60°C. De goede afdichting maakt ze uiterst duurzaam, zelfs in zeer stoffige omgevingen. Deze sensoren worden eveneens door steute gepresenteerd op de SPS IPC Drives.

steute op de SPS IPC-aandrijvingen: Hal 9, Stand 450

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers