www.technologieenindustrie.com
Steute

Contactloos alternatief voor positieschakelaar

Integreerbare draadloze optische sensor

Contactloos alternatief voor positieschakelaar
Voor de contactloze detectie van bijvoorbeeld containers in E-Kanban rekken, heeft de businessunit ‘Wireless’ van steute een nieuwe, aanzienlijk verbeterde versie van zijn RF 96 LT draadloze optische sensor ontwikkeld, die gepresenteerd zal worden op de SPS IPC Drives 2017.

Deze draadloze optische sensor heeft een compacte rechthoekige behuizing die eenvoudig kan worden gemonteerd op een reksysteem of een machine. Zowel de reactietijd van de RF 96 LT als de schakelfrequentie (ongeveer 1 Hz) zijn aanzienlijk verhoogd in vergelijking met zijn voorganger. Het energieverbruik van de nieuwe draadloze optische sensor is ook geoptimaliseerd. De voeding wordt geleverd via een long-life batterij.

Eén van de eerste toepassingen voor deze draadloze sensor is de detectie van te transporteren goederen, zoals transportkisten op automatisch geleide voertuigen (AGV). Bij deze toepassing is de maximale schakelafstand voor het detecteren van een rode opbergkist 120 mm, voor een blauwe doos 90 mm.

Deze functies van de RF 96 LT bieden machinebouwers een alternatief voor conventionele elektromechanische draadloze positieschakelaars. Er zijn twee basisversies beschikbaar. De eerste is geschikt voor draadloze communicatie met een overeenkomstige sWave ontvanger unit op de 868 MHz frequentieband (of in andere regio's 915 of 922 kHz). De tweede kan worden geïntegreerd in draadloze sWave.NET® netwerken, waarin enkele tientallen of zelfs honderden draadloze schakelapparaten via toegangspunten met hogere IT-systemen communiceren. Deze draadloze netwerken zijn met name geschikt voor toepassingen in de intralogistiek, bijvoorbeeld in E-Kanban systemen, AGV’s, (semi-)automatische zendsystemen of positiecontrole van rolhekken en laadperrons in logistieke centra.

steute op de SPS IPC Drives: Hal 9, Stand 450

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers