www.technologieenindustrie.com
Steute

Het sWave.NET® draadloze netwerk op de SPS IPC Drives 2017

Demonstrator voor draadloos E-Kanban-systeem

Het sWave.NET® draadloze netwerk op de SPS IPC Drives 2017
Tijdens de SPS IPC Drives 2017 presenteert de divisie ‘Wireless’ van steute de nieuwste versie van haar draadloze netwerk sWave.NET®, waarin honderden draadloze schakelapparaten via toegangspunten met een netwerk kunnen worden verbonden. De toegangspunten verzenden draadloze signalen naar de IT-infrastructuur van de klant voor verdere verwerking.

De functie van het netwerk zal worden gedemonstreerd aan de hand van een mobiel E-Kanban- of FIFO-rek als een typische toepassing voor draadloze netwerken. Als een container uit een rek wordt verwijderd, verzendt een elektromechanische draadloze schakelaar of een contactloze draadloze sensor een signaal naar het volgende beschikbare toegangspunt. Het toegangspunt geeft dit vervolgens door aan de materials management software of aan productieplanning en -controle. Op deze wijze wordt automatisch herbevoorrading aangevraagd.

Configuratie van een dergelijk netwerk is net zo eenvoudig als de latere modificatie ervan. De draadloze infrastructuur garandeert een betrouwbare signaaloverdracht: dynamische zelforganisatie betekent weinig configuratiewerk en weinig onderhoud, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan de succesvolle implementatie van op sWave.NET® gebaseerde oplossingen voor sensornetwerken.

Allerlei verschillende mogelijke toepassingen voor dit draadloze netwerk zijn de afgelopen maanden ontsloten. Naast E-Kanban systemen en FIFO rekken, richt steute zich ook op automatisch geleide voertuigen (AGV) in intralogistiek en productie.

Het sWave.NET®-systeem wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe functies en apparaten. Op de SPS IPC Drives 2017 toont steute ook een nieuwe integreerbare draadloze optische sensor.

steute op de SPS IPC Drives: Hal 9, Stand 450

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers