www.technologieenindustrie.com
FMB

Kort voor de start: Actuele informatie over de FMB

Meer dan 500 exposanten in twee (bijna) volledig uitverkochte jaarbeurshallen: dat is de stand van zaken kort voor de start van de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw, die begint op 8 november 2017. Christian Enßle, Portfolio Manager van de beursorganisator Clarion Events Deutschland GmbH: „Momenteel zijn er nog slechts vier standen vrij, maar die zullen zeker en vast bezet zijn wanneer de beurs van start gaat.”

Kort voor de start: Actuele informatie over de FMB
De FMB-organisatoren verwachten bezoekers uit de volledige noordelijke helft van Duitsland en uit de buurlanden, in het bijzonder uit Nederland dat sterk vertegenwoordigd is onder de exposanten.

De beurs werd dit jaar in een nieuw jasje gestoken en heeft een “frissere” uitstraling gekregen. Dat blijkt onder andere uit een nieuw standensysteem, een nieuwe vloerbekleding en verschillende duizenden LED-lampen en -spots. Ook nieuw is de structurering van het lezingenprogramma in themablokken zoals productontwikkeling, Smart Services enz.

Onveranderd is daarentegen de uitgebalanceerde mix van exposanten, die het volledige spectrum van de toeleveringsproducten voor de machinebouw inclusief de bijbehorende diensten vertegenwoordigt – te beginnen bij CAD-ondersteunde constructie over metaal- en kunststofverwerking en aandrijf-, elektro- en besturingstechniek tot logistiek. Onder andere de productgroep „Meet- en regeltechniek” kent een sterke groei.

Eveneens traditioneel is de sterke aanwezigheid van exposerende onderzoeksinstellingen en bedrijven die zich bezighouden met de megatrend industrie 4.0. Hier is Oostwestfalen-Lippe een echte „hotspot” en dat wordt weerspiegeld op de beurs. Christian Enßle: „De bezoekers van de FMB zullen ook dit jaar de gelegenheid hebben om zich te informeren over talrijke voorbeelden van praktische digitaliseringsprojecten. Daardoor kunnen ze ideeën voor de toekomstgerichte organisatie van hun productie mee naar huis nemen.”

***

De 13de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw vindt plaats van 8 tot 10 november 2017 in het Messezentrum Bad Salzuflen. Een actuele lijst van exposanten kan worden gedownload op www.fmb-messe.de.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers