www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Predictief onderhoud en optimaal inzetten van grondstoffen

NORD DRIVESYSTEMS ontwikkelt kostenefficiënte en betrouwbare virtuele sensorfuncties voor conditiebewaking.

Predictief onderhoud en optimaal inzetten van grondstoffen
Afbeelding: in toepassingen met stabiele belasting op lange termijn, bepaalt de PLC van de omvormer het beste olieverversingsinterval zonder kostbare sensoren

De betekenis van virtuele sensoren wordt uitgelegd aan de hand van de levensduur van de olie als voorbeeld. Het optimaliseert de aandrijvingen door de onderhoudsdatums enkele en alleen op basis van berekeningen in te plannen en maakt kosten voor hardwaresensoren overbodig. De onboard PLC analyseert de datasets van geleverde stroom, spanning en snelheid. Deze gegevens zijn beschikbaar in de omvormer en van daaruit kan altijd indirect de huidige olietemperatuur afgeleid worden. Rekening houdend met de productspecifieke kenmerken van het smeermiddel, kan ook de olieveroudering worden bepaald om zo een optimaal gebruik van het smeermiddel te garanderen. NORD heeft door middel van gevalideerd tests vastgesteld dat de curve van de berekende olietemperatuur bijna congruent is met de reële, gemeten temperatuurcurve. Om zo snel mogelijk een volledig operationele oplossing te kunnen aanbieden, valideert NORD momenteel temperatuurcurves onder verschillende belastingomstandigheden.

Deze predictieve onderhoudsfunctie wordt vanaf eind 2018 verwacht in alle NORD-aanstuurelektronica met een ingebouwde PLC.

IN EEN OOGOPSLAG: Virtuele sensoren voor predictief onderhoud
• Nieuwe functie in frequentieomvormers met een geïntegreerde PLC
• Nauwkeurige definitie van onderhoudsintervallen helpt om:
- bedrijfskosten te verlagen
- beschikbaarheid van de productie te verhogen
• Geplande lancering: eind 2018
• Pure software-oplossing zonder hardwarekosten voor sensoren / regeleenheden

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers